Peugeot, Türkiye'de bir kez daha son derece iddialı bir yakıt tüketim testi gerçekleştirdi. Genelde markanın özel organizasyonlarda şehirlerarası birçok etkinlik gerçekleştirdiğini biliyoruz, ancak bu seferki farklı.

130 bg'lik yeni PureTech motorun kabiliyetlerini sergilemek amacıyla bir Peugeot 308 Volkan Işık Akademi ve Tosfed gözetiminde rekoru kırmaya çalıştı. Peugeot 308 1.2 lt 130 bg PureTech manuel şanzımanlı Allure versiyonu ile, 100 kilometrede ortalama 3,2 litrelik tüketim değeriyle Edirne'den Ardahan'a 1.718 kilometreyi geride bırakıldı.

Volkan Işık Akademi'nin deneyimli test pilotları bu ekonomik yakıt tüketim testi süresinde farklı yol koşulları ile karşılaştı. Şehir merkezi, ilçeler gibi yerlerde yaklaşık olarak 50'nin üzerinde trafik ışığı geride bırakıldı. Rota boyunca 308 toplamda 4 kez 2000 metrenin üzerine tırmandı. Ardahan il tabelası ise 2400 metre ile testin en yüksek noktasıydı.

Bir başka dikkat çeken unsur ise bu tırmanışların ardındaki inişlerin, tırmanışlara göre çok kısa olmasıydı. Tüketim değerinde fark edilir bir fayda sağlanamaması ekibin işini oldukça zorlaştırdı. Bu rota boyunca 308 1.2 130 bg PureTech ile far, silecek ve havalandırma sisteminin kullanımı da elbette kaçınılmazdı. Edirne'den start alan test, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Karabük, Çankırı, Kastamonu, Çorum, Amasya, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin ve Ardahan'ın geçilmesinin ardından Çıldır Gölü'nün 45 km ilerisinde biten yakıt ile son buldu. Bu, 53 lt'lik bir yakıt deposuyla Türkiye şartlarında gidilen en uzun mesafe olarak da tarihe geçti.

Kaynak: Topgear

Galeri









Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version