Yoluna tazelenerek devam eden Peugeot 308’in yeni ön panjuru daha dik ve geniş bir tasarıma sahip. Ön tamponda da köşeli çizgiler ve daha geniş hava girişi kullanılmış.

Otomobilin profilinde ve arkasında değişikliğe gidilmemiş. Stoplarında daha koyu bir zemin kullanılmış. İç mekanda yeni döşemelere yer verilirken i-Cockpit adı verilen konsol tasarımı korunmuş. Dikkat çeken bir fark ise direksiyon simidinde yer alıyor.

Üç kollu simidin alttaki bağlantısı çift parçalı olarak karşımızda. Bu, makyajla gelen GT-Line donanımına özel bir tasarım.

GT-Line donanımında, makyaj öncesinde en üst donanım seviyesi olan Allure’den daha zengin standart donanımlar eklenmiş. İki donanımı dışarıdan ayırt etmenin bir yolu da GT-Line’da sunulan parlak siyah renkli yan ayna kaplamalarına bakmak.

Standart donanım listesinde Allure’den farklı olarak, Safety Pack, Sport Pack ve Comfort Pack donanımlarını sunuyor.

Denon imzalı güçlü ve kaliteli bir müzik sistemi de standartlar arasında. GT-Line’ın makyaj sonrası değişikliklerle birlikte 308’e değer kattığını söylemeliyiz.

Test aracımızdaki 1.6 BlueHDi EAT6 seçeneğini önceden tanıyoruz. Özellikle yakıt ekonomisiyle göz dolduran dizel motor ve otomatik şanzıman ikilisiyle 5,0 lt/100 km’lik ortalama test tüketimine ulaşmada zorlanmadık.

Ekonomik olurken hızlanmada ayak sürüyen bir motor değil. Şehir içinde yeteri kadar atak olan 1.6 BlueHDi EAT6, araç sollamalarında da beklentiyi karşılıyor. Canlı ve akıcı bir hızlanma tecrübesi yaşatmasında geleneksel tork konventörlü otomatik şanzımanın hızlı vites geçişleri sağlaması önemli pay sahibi.

Otomobilin sürüş özellikleri makyaj öncesiyle aynı. Test aracımızdaki 18 inçlik jantlar ve ince yanaklı lastiklerin getirdiği ek sertlik ile süspansiyon sisteminin sert ayarları birleşince gürültü ve sarsıntı artıyor. Bozuk zeminlerde karşılaşılan bu duruma karşılık, bu sert tercihler otomobilin viraj ve dönüşlerde çok dengeli olmasını sağlamış. Engel aşmada da karoser stabilitesi korunuyor.

Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version