Aslında yeni fikirler toplum tarafından kabul görerek geleneksel bir olguya dönüştüğünde buna saygı duyuyoruz. Ancak ne zaman bir Peugeot 308 konuk olarak gelse aynı soruyu soruyoruz; Bir kere bu küçücük direksiyon ne böyle?

Arkasında sürücünün ideal oturma pozisyonu oluşturması imkansız gibi. Bir diğer sorun ise neredeyse bütün fonksiyonların merkezi dokunmatik ekran üzerinden yapılıyor olması. Buna iklimlendirme ve sürüş destek sistemleri de dahil.

Ve üçüncü olarak birbirine doğru hareket eden hız ve devir göstergelerinin ibreleri. Her biri de bir sunum esnasında heyecan uyandırmak üzere düşünülmüş fikirler gibi görünüyor.

Çapı küçük direksiyon simidi nedeniyle gereksiz bir ataklık ortaya çıkıyor. Sistemin geri bildirim ve direktlik dozu bu ataklığı dengelemiyor. Böylece ortaya abartılı bir ataklık çıkarken söz konusu ataklık ne sürüş dinamikleri testlerinde, ne de günlük kullanımda bir amaca hizmet etmiyor.

Peugeot 308 Sürüş Testi ve Yenilikler

Aslında direksiyon sistemi için bir güncelleme iyi olurdu, ancak yazın gerçekleştirilen makyaj daha çok yeni sürüş destek sistemlerine odaklanmış durumda. Bunun dışında köşeli bir depo kapağı devreye alınırken sesli komut sistemi Siri de entegre edilmiş. Bunun dışında Peugeot 308, geniş bir bagaj kullanıma sunuyor. Aslında arka koltuk sırasında sunulan yaşam alanı oldukça geniş, ancak arka koltuk minderi alçak konumlandırılmış.

GT-Line donanım seviyesiyle birlikte spor ön koltuklar devreye giriyor. Görünüm itibarıyla bolca yan destek vaat etseler de uygulamada pek de öyle olmuyor.

Öte yandan 1.2 litre hacimli ödüllü turbo benzinli motor beklentilerin ötesinde bir performans sunuyor. 130 HP güç üreten üç silindirli motor, üç silindirli ünitelerde olması gerektiği gibi biraz hırıltılı olmakla birlikte istekli bir şekilde devir çeviriyor ve rahat vites geçişleriyle sürücüyü destekleyen altı vitesli manuel şanzımanla uyum içerisinde çalışarak benim diyen birçok dört silindirli motordan daha başarılı bir performans sergiliyor.

Üç silindirli ünite yıl sonuna kadar bir partikül filtresiyle donatılacak. Sunmuş olduğu performans göz önüne alındığında 7.3 lt/100 km’lik tüketim değeri gayet makul kabul edilebiliyor.

Kaynak: auto motor & sport

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version