Uzun bir aradan sonra makyajlanan Peugeot 308 bu ayki test konuğumuz. Test aracım makyajın en belirgin getirilerinden GT-Line paketine sahip ve makyajla birlikte üç boyutlu görüntü sunan Türkçe navigasyon donanımı dışında araç “Manyetik Mavi” ismindeki sedefli metalik renginden, opsiyonel 18 inçlik “Diamond” jantlarına kadar oldukça dolu bir araç.

Yeni ön tasarımı hemen dikkatimi çekiyor ve bu yeni ön yüz tasarımı kesinlikle aracın daha agresif ve güzel durmasını sağlamış.

Uzun boyuma rağmen aracın içinde çok sorun yaşamadım. GT-Line donanımındaki koltuklar vücudu oldukça iyi sarıyor. Küçük direksiyon simidinin verdiği hissiyat oldukça başarılı. Vites kulakçıklarına ulaşmak oldukça kolay. Otomobilin içindeki ekranda birçok detaya ulaşmak mümkün.

 

Bu detaylar bazen sürüş güvenliğini etkilemekte. O yüzden dururken kullanmakta fayda var. Örneğin havalandırma ile ilgili ayarları araca bindiğinizde yapmakta fayda var. Araçta bulunan DENON marka müzik sistemi ses çıkış gücüyle beni etkiledi.

Peugeot’nun başarılı 1.6 HDI motoru 100 ve 120 HP’lik iki farklı güçte Peugeot 308’de sunuluyor. 6 ileri tam otomatik 120 HP’lik versiyonda mevcut.

Oldukça başarılı motor şanzıman kombinasyonu dikkat çekiyor. 1560 cc hacmindeki turbo dizel motor 3500 d/d’da 120 HP güç ve 1750 d/d’da 300 Nm tork üretiyor.

190 km/s maksimum hız ve 10.2 saniye 0-100 km/s hızlanma değeri beklentileri karşılıyor. 3.9 lt/100 km yakıt tüketimi ise ekonomik bir kullanıma sahip olduğunu gösteriyor.

Car

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version