Kullanışlılık bir SUV’un tercih edilmesinde MPV’lerdeki kadar olmasa da önemli bir kriter. Peugeot 5008 1.2 Active PureTech 130 HP EAT6 SkyPack bu konuda dersine iyi çalışmış bir model.

4641 mm uzunluğundaki SUV tüm donanım ve motor seçeneklerinde 7 kişilik bir kabine sahip. Malzeme kalitesinde başarılı bir portre çizen otomobilin işçiliğindeyse bazı birleşim noktalarında pürüzler var.

Dijital gösterge tablosu kolay takip ediliyor ve kapsamlı bilgi veriyor. İlk iki koltuk sırasında yaşam alanı konusunda çok cömert olan 5008’in bagaj zemininde gizlenebilen üçüncü koltuk sırası da benzerleri arasında iyi bir genişliğe sahip.

Ancak bu bölümde sunulan konfor kısa boylular ve çocuklar için yeterli. 236 litre ile 1940 litre arasında değişen bagaj hacmi de geniş.

Motor ve Sürüş Özellikleri

5008’in en ulaşılabilir motoru olan 1,2 lt’lik 3 silindirli benzinli PureTech motor, yılın motoru ödülünü hak etmiş bir ünite. 130 HP’lik motorun alt devirlerden itibaren “dolu” olması “büyük otomobil-küçük motor” kompleksi yaşanmasını önlüyor.

Karakteristik bir sesi olan motorun 6 ileri vitesli otomatik şanzımanla olan uyumu başarılı. Baz donanıma sahip olan test aracındaki masajlı ön koltuklar, elektrikli bagaj kapağı, anahtarsız giriş ve çalıştırma gibi donanım eksiklikleri konfordan feragat gibi düşündürse de baz verisyonun 17 inçlik jant-lastik kombinasyonuyla gelmesi sürüş konforunu üst versiyonların bir adım önüne taşıyor.

Zıplamadan ve sarsılmadan yoldaki hataları başarıyla filtreleyen süspansiyon sistemi sınıfının en iyilerinden. Bu donanımda 5008 çok iyi bir sürüş konforu sunuyor. 1317 kilogramlık boş ağırlık 5008’i çok fit bir otomobil haline getiriyor.

Rekabet karnesi

5008’in 270.900 TL’lik başlangıç fiyatı 7 kişilik kabin sunabilen üç rakibi Skoda Kodiaq, Nissan X-Trail ve Volkswagen Tiguan Allspace’in ortasında yer alıyor. Üst versiyonlarda gelen zengin donanım özellikleri 5008’i ön plana çıkarıyor.

Sonuç

İlk nesilden aktarılan MVP ruhunu kullanışlı kabininde başarıyla sergileyen Peugeot 5008, bununla birlikte günün beklentisine uygun prestijli ve saygı uyandıran bir gövdeye sahip. Sürüş özellikleriyle keyif veren otomobilin motorları vergi avantajlı.

Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version