Peugeot, yeni Peugeot 5008 modelini tıpkı 3008’de yaptığı gibi bir SUV olarak hazırlamış. Marka SUV pazarında sınıf atlama stratejisini sürdürmek, uluslararası pazarlarda başarı yakalamak ve yedi koltuklu kompakt SUV pazarında öncü olmak adına 5008’e bir hayli güveniyor.

Peugeot 5008 ile Gözler Üstünüzde

Peugeot 5008’in dış görünümü, bir MPV olan eski nesille karşılaştırılığında büyük bir değişim içine girmiş. Aracın ön bölümüne bakıldığında bu kısmın 3008 ile ortak çizgilere sahip olduğunu görüyoruz. Farlar, dik panjur ve heybetli bir duruşa sahip olan şişkin tampon 3008 ile benzer olsa da genel olarak güzel görünmeyi başarıyor.

Önde geniş radyatör ızgarası krom yüzeyiyle gösterişli bir görünüm sergilerken, parlak siyah şeridi ve diğer modellerde de kullanılan Aslan Pençesi formundaki LED stop lambaları ile 5008 önden arkaya bütünlük içinde bir tasarıma kavuşmuş. Arka kısmında güçlü görünümü devam ettirmek için koyu renkli plastikle krom görünümün birlikteliğinden faydalanılmış ve ortaya eski nesle kıyasla çok daha şık bir araç çıkmış. Ancak bu tasarım sadece güzel görünmekle kalmamış aynı zamanda aracın arazi kimliğini de öne çıkartmış.

İç Mekan Teknoloji Üssü Gibi

Peugeot 5008’in kapısını açıp içeri girdiğiniz zaman sizi teknoloji ile donatılmış bir iç mekan karşılıyor. Yeni nesil i-Cockpit bildiğimiz şeylerin çoğunu değiştiriyor. Sürüş pozisyonu çok iyi ve araçla sürücü arasında bir bağ kurulmasını sağlamış.

Büyük yapılı ekran üzerinde navigasyon, dinlediğiniz müziğin detayları veya gelen aramanın kim tarafından yapıldığı gibi bilgileri görebiliyorsunuz. Bütün bunların kontrolü direksiyon üzerinde bulunan düğmeler vasıtasıyla yapılabiliyor.

Tanıdık Motorlar

Peugeot 5008’de benzinli ve dizel motorlarla tamamı EAT6 tam otomatik şanzımanlar eşlik ediyor. Eğer istenirse bu aracı manuel şanzımanlı olarak da almak mümkün ancak bu sadece özel siparişle olduğu için kimsenin bu tarz bir isteği olmayacağı aşikar.

Testimize konuk olan Peugeot 5008 ise 1.6 litrelik dizel motor ve EAT6 şanzımanla kombine edilmişti. 1560 cc’lik hacimden 120 HP güç ve 300 Nm tork üreten motor, alt devirlerden itibaren özellikle torkun iyi dağılımı sayesinde 5008 kullanıcısına ihtiyaç duyduğu anda güç sağlama konusunda eksiklik yaşatmıyor. Tam otomatik vites kutusu ile büyük uyum içinde olan motor sürat arttıkça ise performansını koruyamıyor ve nefesi erken kesiliyor. Zaten bu araçtan da fazlasını beklemek haksızlık. Eğer daha fazla performans istiyorsanız o zaman Peugeot size 2.0 litrelik dizel motor seçeneğini de sunuyor.

5008 artık SUV olarak lanse edilse de sadece önden çekişli olarak alınabiliyor. Modelin hiçbir versiyonunda 4×4 çekiş sistemi sunulmuyor. Peugeot sadece önden çekişli olsa da opsiyonel olarak alınabilen Grip Control ile 4×4 çekiş sistemli araçlarla ayı arazi performansını gösterdiğini söylüyor. Ancak tüketiciler bu sınıfta en azından bir versiyonda hala sürekli devrede olmasa da dört tekerlekten çekiş sisteminin olmasını tercih ediyor.

Eski neslinde direksiyon konusunda sıkıntılı bir model olan 5008, yeni versiyonda daha direkt bir direksiyon sistemine kavuşmuş. Aracın yüksek süratlerde direksiyonun yeterince sertleşmesi ile sürücüye verdiği güven de yüksek.

Farklı donanım ve motor alternatifleri olan Peugeot 5008, 157.400 TL’den başlayan fiyat etiketine sahip. Dizel otomatik modelse 185.100 TL’den başlayan fiyatlarla alınabiliyor.

Kaynak: Otostil

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version