Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenecek olan otomobil fuarına sayılı günler kala, Avrupalı klasik otomobil hayranları Peugeot’un fuar kapsamında tanıtılacak ve efsane 504 Coupe modelinin ruhunu yansıtacak yeni konsepti görebilmek için nefeslerini tuttu.

Söz konusu konsept modeliyle alakalı Peugeot cephesinden kesin detaylar içeren bir açıklama yapılmış değil. Ancak paylaşılan bir fotoğrafta yeni konseptin karanlıklar içindeki tasarım unsurları görülebiliyor. Bu sayede 1960’lı yılların tasarım çizgilerini koruyan aracın motorunun ön kısımda yer aldığı ve arka tekerleklerden güç aldığı çıkarımında bulunabiliyoruz.

508 Liftback mi geliyor?

Bu arada Peugeot’un CEO’su Jean-Philippe Imparato, yeni tanıtılacak aracın önünde çekindiği fotoğrafı resmî Twitter hesabından paylaştı. Ancak ne yazık ki bu fotoğrafta konsepti sadece yan cepheden, ufak bir şekilde görebiliyoruz.

Peugeot CEO’su yukarıdaki görseli “İki yıl süren hummalı bir çalışmanın ardından son #KonseptAraba mız hazır. Üretilmiş halini ilk gördüğümde kendimi çocuk gibi hissettirdi. Daha fazlasını size göstermek için sabırsızlanıyorum!” açıklamasıyla paylaştı.

Geliştirme süreci 2 yıldan fazla süren araba hakkındaki bir diğer iddia da 504 Coupe‘nin yeni modeli olmayacağı yönünde. Buna iddiaya göre Peugeot, 508 Liftback modelinin Coupe sürümünü geliştiriyor olabilir. Muhteşem gövdesiyle dikkat çeken 508’in 2 kapılı versiyonunu 504 Coupe‘nin genleriyle harmanlamak, ortaya göz alıcı güzellikteki bir konseptin çıkmasını sağlayabilir.

Fuar Ekim’de açılıyor

Bu yıl 120. kez düzenlenecek olan Paris Otomobil Fuarı, önümüzdeki Ekim ayında kapılarını ziyaretçilere açacak. Etkinlik kapsamında 508 Wagon‘un da tanıtılması bekleniyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version