Peugeot için ileriye doğru atılmış büyük bir adım hafif ticari araç sınıfında geldi. Bu sınıfta Partner ile rekabet eden Peugeot, yoluna Rifter model adıyla devam edecek. Rifter, 5 kişilik oturma alanı haricinde 35 cm daha uzun bir karoserle 7 kişilik versiyona da sahip.

Markanın yeni nesil tasarım anlayışına uygun şekillenen Rifter güçlü görünüyor. Aslan pençesi olarak adlandırılan far tasarımı ve geniş ön ızgarası diğer Peugeot modelleriyle uyumlu bir yapıda. Kısa motor kaputuna sahip olan otomobilde bununla birlikte görüş açılarını iyileştirmek adına geniş cam yüzeylere yer verilmiş. Yüksek sürüş pozisyonu da Rifter’ın ergonomisini arttırıyor.

Profile baktığımızda crossover algısı yaratan plastik kaplamaları görüyoruz. Otomobilin etrafını çepeçevre saran bu kaplamalar günlük kullanımda boyanın en çok zarar görebileceği alanlarda yer alıyor. Sürgülü arka kapılar kabine dar alanlarda da kolay ulaşmayı sağlıyor. Otomobilin stoplarında da marka imzası niteliğinde üç çizgi şeklinde “pençe” tasarımı verilmiş aydınlatmalar görülüyor. Geniş açılan bagaj kapağı üstündeki cam da bağımsız olarak açılabiliyor. Bu sayede dar alanlarda bagaja eşya koymanın pratik bir yöntemi sunulmuş.

Otomobilin markanın yeni nesil iç mekan tasarım diline sahip olduğu görülüyor. i-Cockpit isimli konsol yerleşimi hafif ticari sınıfı standartlarına göre oldukça modern. İç mekanı herkesten önce görenlerden biri olarak şunu söyleyebiliriz ki, modern tasarım içerisinde ergonomi ve fonksiyonellik kaybolmamış. 8 inçlik dokunmatik ekranın göz hizasındaki konumu görüş açılarını etkilemiyor. Sistemin çalışma hızı ve hassasiyeti başarılı. Klima ve ESP gibi fonksiyonların ekran dışında da fiziksel kontrol düğmelerinin bulunuyor olması ergonomiyi arttırmış. Sistemin içerisinde Mirror Link, Apple CarPlay ve Android Auto gibi güncel bağlantı yapıları da yer alıyor.

Elektronik donanım seviyesi de yüksek olan otomobilde, adaptif hız sabitleme, aktif trafik levha tanımlama, aktif şerit takibi, sürücü yorgunluk uyarı sistemi, aktif güvenlik freni, römork stabilite kontrol sistemi, akıllı far asistanı, otomatik kısa ve uzun farlar, 180 derece geri görüş kamerası, kör nokta uyarısı ve anahtarsız giriş/çalıştırma sistemleri sunuluyor.

Vites konsolunda elektrikli el freni ve dairesel vites kumandaları gibi minimal çözümler sayesinde kalabalık yaratılmamış. Bu konsolda, isteğe bağlı olarak alınabilen bir donanım olan Advanced Grip Control sisteminin de dairesel kumandası için yer ayrılmış .Bu donanımla eğim iniş desteği ve Michelin Latitude Tour lastikleri sunuluyor.

Peugeot Rifter Motor Seçenekleri

Motor seçeneklerine baktığımızda giriş seviyesinde 1,2 lt 110 HP’lik benzinli PureTech’in bulunduğunu görüyoruz. Bu motorla birlikte 5 ileri manuel şanzıman sunuluyor. Benzin partikül filtresine sahip olan 130 HP’lik PureTech motor ise EAT8 otomatik şanzıman ile 2019 yılında satılmaya başlanacak.

Dizel güç ünitesi seçeneklerini ise 1,5 lt’lik BlueHDi motorun 75 HP, 100 HP ve 130 HP versiyonları oluşturuyor. 75 HP ve 100 HP seçenekleri 5 ileri manuel şanzımanla geliyor. 130 HP olan ise 6 ileri vitesli manuel ile gelirken 8 ileri vitesli EAT8 şanzıman da seçenekler arasında yer alacak.

Portekiz ve İspanya’daki fabrikalarda üretilen Rifter’ın Eylül ayından itibaren yollara çıkması planlanıyor.

Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version