Lastik sektörünün büyük oyuncularından Pirelli, 2007 senesinden beri ülkemizde Marmara Bölgesi illerimizden İzmit’te motorsporları için lastik üretimini sürdürüyor. Pirelli, son gelişmelere bakılırsa İzmit’teki üretimini daha da çeşitlendirecek ve büyütecek gibi görünüyor. 2018 senesinden itibaren Pirelli WRC lastikleri de İzmit’te üretilmeye başlanacak.

Motorsporlarında 110 yıl gibi oldukça uzun bir zaman dilimini geride bırakan dünyaca ünlü üretici Pirelli, İzmit ilinde her yıl 403 adet farklı tipte yarış lastiği üretiyor.

Pirelli, 2017 senesinde 460 motorsporları organizasyonunun tedarikçiliğini üstlenerek dikkat çekti.

Yarış lastiklerine her sene yeni seriler eklemeye ve kendini bu alanda geliştirmeye devam eden Pirelli, bir süre önce yaptığı bir açıklamayla 2018 yılında yeniden Dünya Ralli Şampiyonası yani WRC’e döneceğini kamuoyuna duyurdu.

Pirelli WRC Lastikleri Artık İzmit’te Üretilecek

Lastik sektöründe dünyanın en büyük markalarının başında gelen Pirelli, WRC lastiklerinin tamamını İzmit’te yer alan fabrikasında üretecek.

1872 senesinde Giovanni Battista Pirelli tarafından İtalya’da plastik üreticisi olarak kurulan Milano merkezli uluslararası hizmet veren marka, Formula 1 lastiği dışındaki yarış lastiklerinin tamamına yakınını Türkiye’de İzmit’te üretmeye devam ediyor.

Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version