Bugün 90 yaşını kutlayan Volvo, Temmuz 2015’te Polestar markasını tamamen bünyesine kattı. İsveçli üretici Temmuz ayında Polestar markasını kurarak yüksek performanslı otomobiller üreteceğini açıklamıştı ve Polestar 1 ortaya çıktı.

Polestar 1 Tanıtıldı

Şu an kendi başına bir marka olan Polestar’ın ilk otomobili ise 1 model adıyla tanıtıldı. Hibrit yani benzinli ve elektrikli motora sahip olan 2 kapılı Polestar 1, Volvo S90’da bulunan SPA platformu üzerinden geliştirildi. Bu modelin boyutları ve çizgileri S90’ı andırdığı için S90 Coupe benzetmesi de yapılıyor.

Bu aracın karbon fiber gövdesinin burulma direnci S90’a göre yüzde 45 daha fazla. Bu araçta görev yapan 4 silindirli 2,0 lt’lik motor, elektrik motoruyla birlikte 600 HP’lik sistem gücü ve 1000 Nm tork üretiyor. Aracon maksimum hızı açıklanmadı ama S90 T8 Twin Engine’nin 250 km/s’de sınırlandırıldığını hatırlatmak isteriz.

Bu hibrit model sadece elektrik motoruyla 150 km gibi iddialı bir menzil sunarken 3 tane elektrik motoru görev yapıyor. Bu elektrik motorlarının ikisi arka aks üzerinde yer alıyor. 218 HP güç üreten iki elektrik motorunda aktif tork yönlendirme özelliği var.

Polestar 1’in en büyük yeniliklerinden biri de sürekli kontrol edilebilen değişken amortisör sistemi. Süspansiyon sistemi de dahil Polestar 1, gelişmiş şasisiyle de oldukça iddialı bir model.

Bu 2+2 kişilik coupede S90’dan tanıdığımız kokpit yer alıyor. 2019’un ortalarında Çin’de üretimine başlanacak olan Polestar 1, yılda en fazla 500 adet üretilecek.

https://www.youtube.com/watch?v=Eh0TpKjocf8

Dikkat Çeken Özellikler

* Cam tavan, araca ferah bir iç mekan sunuyor. Klasik coupe tarzını modern bir biçimde yorumlayan otomobil zamansız bir güzelliğe sahip.

* Polestar 1, karbon fiber gövdesi sayesinde çeliğe kıyasla 320 kg daha hafif olacak. Ayrıca aracın ağırlık dağılımının ön aksta yüzde 52, arkada ise yüze 48 olacağı belirtiliyor

* Polestar 1’in iç mekanı şık ve yeni nesil multimedya sistemine sahip. Bu yaşam alanı temelde Volvo S90 ile aynı. Sadece logoları ve sunulacak olan dekor seçenekleri farklı. Kalitenin yüksek olacağını tahmin etmek zor değil.

* Sade ve şık bir tasarıma sahip arka bölümdeki C şeklindeki LED’li stoplar ve egzoz çıkışları coupe tasarımını zenginleştiriyor.

Kaynak: Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version