Brezilya’da düzenlenen 2018 São Paulo Uluslararası Otomobil Fuarı hayli hareketli geçiyor. Alman otomobil üreticisi Volkswagen’in Tarok isimli kamyonet konseptini tanıttığı etkinliğe damgasını vuran bir diğer model ise Polo’nun sedan versiyonu oldu.

Latin Amerika bölgesinde çok popüler olan süper mini Polo modelinin sedan versiyonu ilk kez fuar kapsamında görücüye çıktı.

TSI benzinli motora sahip

Elde ettiğimiz bilgilere göre Polo GTI modelinin sedan versiyonuna Virtus GTS ismi verilmiş. Normalde Polo GTI’in turboşarjlı 2.0 litrelik benzinli motoruyla 200 beygir güç üretirken Virtus GTS’de 1.5 litrelik TSI motor tercih edilmiş. Avrupa kıtasında satılan Polo’nun düşük paketlerinde karşımıza çıkan bu motor toplamda 150 beygir güç üretebiliyor.

Polo GTI ile sedan Virtus GTS arasındaki en büyük farklardan biri şanzıman seçeneklerinde karşımıza çıkıyor. Volkswagen, Avrupa’da yaşayan müşterilerine altı ileri manuel ile DSG şanzıman arasında tercihte bulunma imkânı sunarken Virtus GTS‘in sadece otomatik vites seçeneğiyle satışa çıkacağı belirtiliyor.

Teknik özellikleri henüz bilinmiyor

İlk başta Brezilya sınırları içinde satılması planlanan yeni Virtus GTS‘in teknik özellikleri kamuoyuyla paylaşılmış değil. Muhtemelen çeşitli paket seçenekleriyle satılacak olan araçta dijital hayalet gösterge ve 8 inçlik dokunmatik ekranın bulunduğu elimize ulaşan ilk bilgilerden. Geri görüş kamerası, yağmur ve ışık sensörleri de araçtaki yerini alacak.

Volkswagen’in Brezilya’daki Sao Carlos fabrikasında üretilecek olan araba önümüzdeki yıl içinde satışa çıkacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version