Captur yeni nesli yollara çıkmadan, yarı yolu güncel şekilde tamamlamak üzere makyaja uğradı. Renault Captur 1.5 dCi EDC Icon‘da yeni far, LED gündüz farları, ön tampon ve panjurla marka yüzüne büründü. Stopların formu korunurken aydınlatması güncellendi.

Donanımlar arasında cam tavan eklenerek kabin içerisinin daha aydınlık olmasını isteyenler de memnun edilmiş. İç mekanda ise yeni direksiyon simidi ve güncellenen multimedya sistemi fark ediliyor. Yeni konsol kaplaması, konsoldaki düğmeler ve LED tavan aydınlatmalarında arıca okuma lambalarının da bulunması gibi küçük güncellemelerle iç mekandaki değişiklikler tamamlanmış.

Otomobilin süspansiyon ve direksiyon ayarlarında da değişiklik yapılmamış. Bozuk zeminlerde süspansiyon sisteminden gelen gürültüler rahatsız edici olabiliyor. Süspansiyon sistemi ağırlık transferlerinde yüksek karoserin aşırı salınmasını önleyebiliyor.

Bozuk zeminlerdeki darbeler kabin içerisinde hissediliyor. Direksiyon manevralarda sürücüyü zorlamıyor. Yüksek hızlarda, dönüşlerde yeteri kadar hassas.

Motor kaputu altında cep dostu 90 HP’lik 1.5 dCi var. 3,8 lt/100 km’lik fabrika verisi ortalama tüketim oldukça iddialı. Test aracımızda 17 inçlik jant ve cam tavan gibi opsiyonel donanımlar olduğu da göz önünde bulundurulduğunda 5,0 lt/100 km’lik ortalama test tüketimi de başarılı bir sonuç.

Her ne kadar çift kavramalı otomatik şanzımanın hızlı vites geçişleri olsa da 90 HP’lik motorun hızlanma testi sonuçları başarılı değil. 14,3 saniyelik 0-100 km/s sonucu, 8,0 saniye ve 10,o saniyelik esneklik verileri araç sollamalarında gerekli ataklığı sağlayamadığını gösteriyor.

Sonuç olarak Renault Captur 1.5 dCi EDC Icon, ataklığa değil yakıt ekonomisine önem verenleri memnun edebiliyor. Artık daha modern görünen ve yeni donanımlarıyla da beklentileri daha fazla karşılayabilen bir otomobil.

Renault Captur 1.5 dCi EDC Icon’da Dikkat Çekenler

  • İç mekanda direksiyonun yenilendiği görülüyor.
  • Makyajla birlikte 2.700 TL’ye cam tavan alınabiliyor.
  • Makyaj sonrasında stopların iç yapısı yenilendi.
  • 90 HP’lik dizel motor hızlanma konusunda değil yakıt ekonomisiyle iddialı.

Kaynak: Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version