Clio HB ile ST’nin fabrika verilerine göre ölçülerini kıyaslayarak işe başlayalım. ST’nin uzunluğu 205 mm, yüksekliği ise 27 mm fazla. Bu fark, arka koltuklarda 15 mm daha fazla baş mesafesi sunmasını sağlıyor.

Fazlası İçin: Renault Clio ST 1.2 TCe EDC Icon

Araçların her ikisinin de genişlikleri aynı. Ama karoser yapısı sayesinde, ST’nin 604 mm’lik yükleme eşiği HB’ye göre 112 mm daha alçak. Bagaj alt genişliği 89 mm, bagaj giriş yüksekliği de 135 mm daha fazla.

HB’de maksimum yükleme uzunluğu 1388 mm’yken, ST’de 2480 mm. Tüm bu rakamlar bize ST’nin arka koltuklarda daha fazla baş mesafesi, yükleme konusunda ise daha pratik ve fonksiyonel olduğunu gösteriyor.

Fiyat listesinde 1,2 litre 75 HP benzinliyle 87.150 TL’lik başlangıç fiyatını oluşturan ST, aynı donanımlı HB’den 11.250 TL daha fazla bir bedele sahip.

ST’nin diğer benzinli motor seçeneği 1,2 litre 120 HP turbo motor. Dizel seçeneklerini de 75 HP ve 90 HP’lik 1.5 dCi oluşturuyor. 90 HP’lik dizel motor çift kavramalı EDC şanzıman opsiyonu sunarken, 120 HP’lik benzinli motor sadece EDC ile geliyor.

Test aracımızda bulunan 1.2 TCe ve EDC ikilisi Clio ST’ye makul bir canlılık katıyor. Motor, alt devirlerde biraz sakin kalırken devri yükseldiğinde canlı karaktere bürünüyor. Hızlanma performansı makul olan otomobilin 5,8 lt/100 km’lik ortalama test tüketiminin ekonomik olduğunu söyleyebiliriz.

Çift kavramalı şanzımanın da motor ile uyumlu iş birliği, akıcı ve pürüzsüz bir sürüş tecrübesi yaşatıyor. Süspansiyon ve direksiyon sistemlerinin konfor ve dinamizm dengesi konusunda B segmentinde artık sınıfını aşan modeller olduğu için bunlar arasında Clio ST öne çıkamıyor.

Genel Değerlendirme: Renault Clio ST 1.2 TCe EDC Icon

Genel değerlendirmemizde Clio ST’nin, station karoser için modern tasarımlı, yükleme alanıyla pratik, güncel teknolojiye sahip motor ve şanzıman ikilisiyle de cezbedici bir seçenek olduğunu söyleyebiliriz.

Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version