Yüksek maliyetleri nedeniyle 2,0 litrelik motorları pek fazla görmüyoruz. Küçük silindir hacimli motorların artık tatminkar güçte olmaları da daha fazlasını ihtiyaç dışı, bir anlamda keyfi konuma getiriyor.

Özel İhtiyaçlar

Renault‘nun orta sınıfta rekabet eden SUV‘u Koleos, 1.6 dCi dizel motor ile fiyat listesinde yer alırken, daha fazlasını isteyenler için otomobili 2.0 dCi ile de sipariş etmek mümkün.

Koleos’ta daha fazlası demek öncelikle 175 HP (+45 HP) güç ve 380 Nm (+60 Nm) maksimum tork anlamına geliyor. 1.6 dCi’a göre ağırlık dezavantajına sahip olan Koleos 2.0 dCi buna rağmen çok daha başarılı bir hızlanma tecrübesi sunuyor. 1.6 dCi ile 13,4 saniyelik 0-100 km/s test verisi elde ederken, 2.0 dCi ile 9,7 saniyelik test verisi ortaya çıktı. Üstelik bunu 148 kg’lik ağırlık farkına rağmen başarabiliyor.

X-Tronic olarak adlandırılan CVT tipi şanzıman Koleos’un sürüş konforunu arttıran bir diğer donanım. Manuel olarak kullanıldığında CVT’nin zaman zaman can sıkıcı olabilen motor devrini yükselten anları aşmak mümkün olabiliyor.

Koleos 2.0 dCi’nin bir diğer önemli farkı dört tekerlekten çekiş ile geliyor olması. Bu sayede, ön tekerleklerde tutunmanın azaldığı zeminlerde daha fazla güven veren ve akıcı bir sürüş tecrübesi sunuluyor.

Üstelik 4×4 Lock fonksiyonu ile torku 50:50 oranında sabitlemeye de izin veriyor.

Dinamizmden çok konfor odaklı süspansiyon sistemine sahip olan Koleos’un dönüşlerde ve ağırlık transferlerinde güven kaybı yaşamadığını söyleyebiliriz. Konfor önceliği özellikle arazi ve bozuk zemin koşullarında Koleos’un yolcularını konforlu şekilde ilerletmesini sağlıyor. Direksiyon sistemi de konfor odaklı ayarlara sahip.

Genel Değerlendirme

Sonuç olarak Koleos 2.0 dCi X-Tronic 4WD Icon lüks beklentisine cevap verebilen bir otomobil.

Dört tekerlekten çekiş sistemi, geniş yaşam alanı, kaliteli malzemelerin kullanıldığı kabini ve elektronik donanımlarıyla tatminkar bir otomobil.

Yüksek silindir hacimli motorun akıcı hızlanma tecrübesi sunması karşılığında makul yakıt tüketimi sunabiliyor olması da albenisini arttırırken üçüncü koltuk sırası olmaması ve yüksek vergi dilimine giriyor oluşu dezavantajları gibi görünüyor.

Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version