Renault’nun büyük SUV’u Koleos, makul başlangıç fiyatı ve ekonomisiyle meşhur 1.6 dCi ile fiyat listesinde yerini aldı. Renault Koleos’u tüm yönleriyle incelemeye başlıyoruz.

Renault’nun büyük SUV’u Koleos, Türkiye yollarına çıktı. Captur ve Kadjatr modellerinden sonra daha büyük hacimli SUV eksiği Koleos ile giderildi. Koleous’un 4672 mm’lik uzunluğu ve 2705 mm’lik dingil mesafesi, Renault’nun orta sınıf SUV’lar arasına dahil olmasını sağlıyor.

Renault Koleos’un Dijital Gösterge Grubu ve Multimedya Ekranı Gözle Rahat Takip Edilebiliyor

Ön panjuru, büyük Renault logosu, far grubu ve stoplarıyla Koleos oldukça iri görünüyor. Otomobilin tasarımına baktığımızda markanın yeni nesil çizgilerine büründüğünü görüyoruz. Renault için imza anlamına gelen C şeklindeki LED gündüz farları standart olarak sunuluyor.

Renault Koleos’un Dikkat Çeken Tasarım Unsurları

Otomobilin içerisine geçtiğimizde de markanın diğer modellerindeki tasarım öğeleriyle karşılaşıyoruz. Karışık tasarlanmayan dijital gösterge grubu direksiyon arkasından rahat takip edilebiliyor. Icon donanımıyla gelen 8,7 inçlik dokunmatik multimedya ekranı birçok kontrolün tek bir alanda toplanmasını sağlıyor. Daha önce kullandığımız modellerde, multimedya sisteminde fonksiyonlara rahat ulaşabilmek için pratik yapılması gerektiğini daha önceden söylemiştik.

Navigasyon sistemi, araç yakıt tüketimi bilgileri ve multimedya sistemi içeriğine bu ekrandan ulaşılıyor. Havalandırma sisteminin sıcak soğuk ayarı analog kumandalarla yapılırken, havalandırma şiddeti dokunmatik ekran içerisindeki menüden ayarlanıyor. Bu durum da kullanışlılığı azaltıyor.

Renault Koleos’ta İç Mekanda Kullanılan Malzeme Kalitesi Nasıl?

İç mekanda multi medya ekranı çerçevesi ve vites konsolunda piyano siyahı, konsolun genelinde de yer yer alüminyum görünümlü kaplamaya yer verilirken birçok yerde yumuşak plastik malzeme kullanılmış. Bu tercihler sayesinde kalite algısı arttırılmış.

Renault Koleos

Koleos Geniş Yaşam Alanı Sunuyor

Geniş yaşam alanı sunulan Renault Koleos’un iki koltuk sırası da yeteri kadar cömert. Uzun boylu yolcular için bile baş ve diz mesafesi sorunu yaşanmıyor. Ön koltuklarda ısıtma ve soğutma fonksiyonlarının olması konforu arttırıyor.

Arka koltukların ortasında oturanların ayak alanı şaft tüneli ile kısıtlanıyor. Dört tekerlekten çekişli olarak da üretilen Renault Koleos’ta bu şaft tüneline gerek duyulmuş.

Kaynak: Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version