Bu sınıfa en çok önem veren markalardan Renault, yeni Megane Hatchback’in ekonomik dizel motor seçeneğini dinamik çizgiler altında sunuyor. Oldukça ilgi çekici bir otomobil olan Megane’da bunu, otomobilin içinde yol alırken etraftan gelen bakışlarla da hissetmeniz olası. Dışarıdakiler tasarımın inceliklerine dalarken siz de otomobilin içinde keyifli yolculuklar geçirebiliyorsunuz. Megane Hatchback’in içerisinde sürücü ve yolcuları rahatsız edici bir karmaşanın bulunmaması sizi yola odaklıyor. Fakat Radyo-CD-MP3 çaların küçük tuşları, ergonomiye gölge düşüren detaylardan.

Fransız üretici bunun farkında olacak ki, direksiyon ardından da bu sistemi kontrol etmeye yarayan bir kumanda kullanmış. Anahtarsız giriş ve çalıştırma sistemi sunulan Megane Hatchback’te “Start” tuşunun hemen yanındaki kart yuvası aracı çalıştırmak için hazır bekliyor. Ancak kartı cebinizden çıkarmasınız bile sistem, kartı algılayıp yine aracı çalıştırmaya izin veriyor. Bu özellikMegane Hatchback’i kompakt hatchback rakiplerinden ayırıyor. Çünkü bu sınıftaki rakiplerinin sadece birkaçında anahtarsız giriş ve çalıştırma sistemi donanım listesinde yer alıyor. Selefine göre 85 mm daha uzun olan yeni Megane Hatchback’in ön ve arka koltuklarında baş ve diz mesafesi sorunu bulunmuyor. Renault modellerinde görmeye alıştığımız ön koltukların kafalık tasarımı ergonomiyi arttırıyor.

1.6 lt 110 HP benzinli ve 1.5 dCi 105 HP turbo dizel motorlarla ithal edilen 5 kapılı Megane Hatchback’de standart olarak 6 ileri manuel şanzıman kullanılıyor. Otomatik şanzıman seçeneği için biraz daha beklemek gerekiyor. Otomatik şanzıman konforundan mahrum kalan tüketiciler için ma-nuel şanzımanın kullanımının çok rahat olduğunu söyleyebiliriz. Vites geçişlerinin netliği sayesinde sürüş şehiriçinde bile yorucu olmuyor. Şanzıman oranları yakıt ekonomisini destekliyor. 1.5 lt’lik turbo dizel motorun 240 Nm’lik torku ara hızlanmalarda ve alt devirlerde motorun canlı olmasını sağlarken. Uzun bir devir bandında hızlanmayı sevmiyor. 5.8 lt/100 km’lik ortalama test tüketimi elde ettiğimiz Megane Hatchback 1.5 dCi, VW Golf 1.6 TDI ile benzer bir test tüketimi sağladı. Ancak üst devirlerde Megane’ın dizel gürültüsü Golf e göre daha fazla hissediliyor. Yumuşak bir direksiyon sistemine sahip olan Megane, buna rağmen sürücünün isteklerine net cevap veriyor. Orta sertlikteki süspansiyonlar sürüş konforunu bozmadan, ani şerit değişikliklerine hızlı yanıt vererek sürüş dinamiğini koruyor.

Kaynak: otohaber

Galeri




















Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version