Elektrikli mobilite kulağa uzakmış gibi gelse de aslında ulaşılabilir bir fiyat karşısında geleceğin ulaşım sistemine geçiş yapmak mümkün. Renault ZOE modeli, modern teknolojiyi geleneksel bir karoserle birlikte sunarak tüketicileri ürkütmeden geleceğe alıştırıyor.

Renault ZOE Karoser

4084 mm’lik ZOE, küçük sınıfın üst sıralarını zorlayan bir uzunluğa sahip. Dışarıdan bakıldığında sınıfının en özel otomobillerinden biri olduğunu belli etmeyen ve genel anlamda geleneksel bir karosere sahip olan otomobilde küçük sınıf beklentilerini karşılayan bir yaşam alanı mevcut.

Tek parça sırtlıklı ön koltuklar arkada oturanların ferahlık hissini azaltırken baş mesafesi vasat. İşçilik ve malzeme kalitesi için Clio seviyesinde benzetmesi yapılabilir.

Motor ve Sürüş Özellikleri

68 kW (92 HP) gücündeki elektrikli motordan çok hafif bir vızıltı dışında ses gelmemesi bu tür bir otomobile alışkın olmayanlar için çok farklı bir sürüş hissi meydana getiriyor.

Vites değişimlerinin olmaması konforu arttırırken süspansiyon sistemi sert bir çalışma karakterine sahip. 220 NM’lik maksimum torkun her an sürücünün emrine sunulması şehir içi sürüş koşullarında beklenenden atak hızlanmalara olanak tanıyor.

Teorik olarak 400 km’lik menzil iddiası sunan Renault ZOE modeli ile sıkışık ise geliş-gidiş saatini de kapsayan ortalama İstanbul trafiğinde 280 km civarında sürüş menzili elde edilebiliyor.

Sıkışık trafik içten yanmalı motora sahip otomobillerde menzili kısaltırken ZOE’de durum farklı. Otomobilin menzili hızla ters orantılı. Çevre yollarını sık sık kullanıp 120 km/s civarında yol alanlar için menzilin 200 km civarında olduğunun altını çizelim.

Rekabet Karnesi

Türkiye’de distribütör tarafından ithal edilen sadece iki yüzde 100 elektrikli otomobil var ve 160.000 TL’lik ZOE rakipsiz. Zira diğer seçenek olan BMW i3 kompakt sınıfta yer alıyor ve fiyatı da 283.000 TL’den başlıyor. KM başına yol maliyeti dikkate alındığında küçük sınıf dizel otomatik ve hibrit otomobiller de ZOE’ye rakip olabilir.

Kardeşi Clio 125.400 TL, çok satanlardan VW Polo 160.700 TL, hibrit Toyota Yaris ise 116.550 TL başlangıç fiyatına sahip.

Renault ZOE Modeli Sonuç-Değerlendirme

ZOE’nin gelecekte öncü bir model olarak anılacağını tahmin etmek zor değil. Uzun menzil, günlük kullanıma uyum ve ulaşılabilir fiyat öenmli kozlar.

Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version