Fransız otomotiv devi Renault, EZ-Go ismindeki yeni konsept aracını Cenevre Otomobil Fuarı kapsamında görücüye çıkardı. Şehir içinde toplu taşıma maksatlı kullanılması planlanan araç, bilim kurgu filmlerinden fırlamış gibi duruyor. Renault, bu yeni aracın şehir hayatıyla uyum sağlamak üzere tasarlandığını da belirtiyor.

Şirketin açıklamasına göre EZ-Go, hem bireysel hem de toplu taşıma servisi olarak kullanılabilecek bir araç. Müşteriler, akıllı telefonlar üzerinden tıpkı Uber’in yaptığı gibi bulundukları noktaya EZ-Go çağırabilecekler. Keza bazı sabit duraklarda da EZ-Go araçları konumlandırılabilecek.

Konfor ve gizlilik hedef alınarak tasarlanan araçta direksiyonu kullanmaya hiç gerek yok. Tamamen otonom, yani sürücüsüz çalışabilen EZ-Go’ya binen yolcular seyahat esnasında kitap okuyabilir. çalışabilir ve hatta uyuyabilirler bile!

Rekabetçi bir maliyete sahip olacak

Renault, yeni EZ-Go konseptinin oldukça rekabetçi bir km başına maliyet oranıyla satışa çıkacağını belirtti. Aracın hedef kitlesi ise otomobil kullanamayacak kadar yaşlı veya sadece otomobil kullanmak istemeyen kişiler. 

Hız sınırı var

EZ-Go’nun maksimum hızı saatte 50 km ile sınırlı olacak. Aracın kapıları ise trafik güvenliğini sağlamak adına yandan değil, önden açılacak. Bebek arabasının rahatlıkla sığabileceği EZ-Go’ya aynı anda 6 kişi binebiliyor. Tamamen elektrikle çalışması planlanan konsept araç Level 4 otonom sürüş teknolojisine de sahip. 

Araca güç veren elektrik bataryaları ise zeminin altına konumlandırılmış. Yolcuların bindiği alanda ise herhangi bir kontrol düğmesi yer almıyor. 

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version