Yaklaşık 20 yıldır hayatımızda olan smart, büyüyen ailesinde cabrio severleri de unutmamış. Ancak bu keyfe ulaşmak için istenen bedel hiç de az değil. Smart fortwo cabrio teknik verileri de dikkat çekici.

Tam bir şehir otomobili olarak tasarlanan smart, yeni neslinde de bu özelliğini korumuş. Buna karşılık artık tasarım anlamında daha dikkat çekici bir araç. Fortwo artık daha yüksek ve küt bir burun tasarımına, daha büyük ızgaraya ve LED gündüz farlarını içeren daha iri farlara sahip olmuş.

Yeni yüz tasarımıyla gerçekten de son derece radikal bir tasarım geçirmiş. Sevimli görünmeyi biraz kenara itip daha şehirli görünen çizgilere bürünmüş.

Bu küçük otomobilin iç mekanı ise 2 kişi için oldukça geniş. Aracın 1.9 metreden kısa olan dingil mesafesine rağmen iç mekan genişliği tüketicileri memnun etmeye yetiyor. İç mekandaki plastik malzeme kalitesi ve işçilik hataları ise bu fiyattaki bir araca yakışmıyor.

smart Fortwo’da 999 cc ve 898 cc hacminde 2 farklı 3 silindirli benzinli motor bulunuyor. Ancak cabrio model sadece 898 cc’lik motorla alınabiliyor. 90 HP güç ve 132 Nm tork üreten turbo destekli motor araca şehir içinde yeterli gücü sunabiliyor.

Elbette performans anlamında bir sporcu olamıyor ancak onun işi zaten bu değil. 6 ileri çift kavramalı Twinamic otomatik şanzıman şehirli otomobilin kullanım keyfini artırıyor. Hem motorun arkada olması hem de arkadan itiş farklı bir kullanım keyfi sunuyor.

Smart Fortwo Cabrio Teknik Verileri

Motor (tip/silindir sayısı): Sıralı/3/Benzin
Yerleşim: Arkada enlemesine
Supap/eksantrik sayısı: 12/2
Maksimum güç:90 HP-5500 d/d
Motor hacmi: 898 cc
Maksimum tork: 132 Nm-2500 d/d
Son hız: 155 km/s
0-100 km/s hızlanma: 11.7 sn
Şanzıman: 6 ileri Twinamic
Aktarma: Arkadan itiş
Frenler (ön/arka): Hava kanallı disk/kampana
Bgaj hacmi:260 lt
Ağırlık: 995 kg
Depo kapasitesi: 33 lt

Sonuç: Avrupa’da büyük ilgi gören smart fortwo’nun ülkemizde rağbet görmemesinin nedeni yüksek fiyatı. Aslında tam İstanbul için uygun bir araç olmasına rağmen aracın el yakan fiyat etiketi ona ulaşmayı bir hayli zorlaştırıyor.

Kaynak: Otostil

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version