Otomobilin ilk çalışması sırasında benzin ile çalışıp akabinde motorun 40 dereceye gelmesinden sonra LPG ile çalışmaya devam etmesidir. Egzoz gazları içerisindeki oksijen miktarı ölçülerek, elektronik kumanda ünitesi sisteminin yardımı ile yakıt miktarı regülatör ve enjektörlerde uygun miktarda düzenlenip iletilmektedir.

İlk Sıralı Sistem 

1996 yılından itibaren üretilen ve yapılan sistemlerin çoğundan fazlasının sıralı sistem olduğunu söylemek mümkün. Sıralı yakıt sistemi, teknolojinin geliştiğinin göstergesi olarak önemli bir yer almıştır. Ejeksiyonlu araçlarda yakıt sisteminin kontrolünü sağlayan, elektronik kontrol ünitesi mevcuttur. Bu mevcut sistem, yani ECU, aracın yakıt verilerini kullanacaktır. Genel söyleyişle bu sisteme beyin denir. Beyin aracın yakıt verilerini aldıktan sonra silindirde yanmayı sağlayacaktır. Dönüşüm kitlerinin sıralı olarak çalışması ile otomobil üreticileri LPG dönüşüm alanında büyük mesafeler kat etmiştir. Sıralı Otogaz sisteminin oluşmasındaki sebebin bu olduğunu söylemek mümkündür.

Sıralı otogaz sisteminin gelişmesinden sonra enjeksiyonlu bir çok aracın otogaz dönüşüm yapılmasına olanak sağladığı söylenebilir.

Neden LPG Kullanımı Arttı?

Bunun başlıca sebebi LPG’nin diğer yakıtlara oranla daha az maliyetli olması gelir. Ayrıca LPG kurşun, kükürt gibi aromatik katkılar içermez buda onu daha çevreci bir yakıt haline getirir. LPG’nin temiz bir yakıt olduğu yönünde araştırmalar yapılmış ve onaylanmıştır. LPG, saf olduğundan karter yağını sulandırmaz ve motor yağının değişim süresini de uzatır. Motor karterini ve motorun yanma odalarını da kirletmez. Dolayısı ile de aracın motorunu temiz tutar.

Share.

1 Yorum

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version