İlk SUV denemesi olan 4,22 metrelik Yeti’den sonra ikinci adımını 4,7 metrelik Kodiaq ile atan Skoda, Yeti’nin halefi olan Skoda Karoq‘ta boyut artışına gitti.

Skoda Karoq Kendinden Emin!

4,38 metre uzunluğundaki yeni kompakt SUV, ciddi tasarımıyla sınıfının heybetli duran üyeleri arasında yer alıyor. Ürettiği modellerde boyut kullanımıyla en başarılı markalardan biri olan Skoda, Karoq’ta da benzer bir duruma imza atıyor.

Hem ön hem de arka koltuk sırasında genişlikle ilgili bir sorun yaşatmayan otomobilin kabinindeki malzeme ve işçilik kalitesi de başarılı. Skoda’nın diğer modellerini hatırlatmayan kokpit için özgün tasarımlı demek yanlış olmaz.

Skoda Karoq 1.6 TDI DSG Sürüş Testi Sonuçları

Türkiye pazarında tüm motorlarında otomatik şanzıman sunan Karoq’u 1,6 lt’lik dizel motor ve DSG otomatik şanzıman ikilisiyle kullandık. İlk çalıştırmada ve soğukken dizel olduğunu belli eden motor, şehir içi kullanımda rahatsızlık vermiyor.

Sıkışık trafikte şanzımanın kavramayı aniden bırakıp otomobili ileri itmesi alışkanlık gerektiriyor. Bunun dışında sürüş akıcılığıyla ilgili bir sorun yok. Süspansiyon sisteminin konfor ve çeviklik arasında başarılı bir denge sağladığını söylemek mümkün.

Skoda Karoq’un Fiyat Bilgileri

Ambition ve Style olmak üzere iki donanım paketiyle ithal edilen otomobilin 1,0 lt 115 HP’lik benzinli motor ve manuel şanzımana sahip baz versiyonu 127.400 TL‘den başlarken, direksiyonu başına geçtiğimiz Style donanımlı 1.6 TDI 115 HP DSG’de fiyat 177.900 TL‘den başlıyor.

Sonuç

Skoda’nın doğru yolda olduğunu yeni modellerinden anlamak mümkün. Kullanışlı, kaliteli ve prestijli görünüm sunan bir model olan Karoq, platform kardeşleri Seat Ateca ve VW Tiguan’dan daha zengin motor ve şanzıman seçenekleri sunmasıyla da dikkat çekiyor.

Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version