Skoda’nın bu ilk büyük SUV modeli Skoda Kodiaq donanım açısından oldukça cömert. Özellikle kalabalık donanım listesindeki bazı özellikler çok dikkat çekici.

20 inçe kadar değişen jant seçenekleri, ısıtmalı direksiyon simidi, ısıtmalı ve havalandırmalı ön koltuklar, 10 farklı renk seçeneği sunan ambiyans aydınlatması, üç bölgeli otomatik klima, Android telefonlar için kablosuz şarj özelliği, 360 derecelik görüntü sağlayan Çevre Kamerası, 575W gücünde 10 hoparlörlü Canton ses sitemi ve üst donanımda 8 inçlik dokunmatik ekrana sahip olan bilgi-eğlence sistemi, listenin en dikkat çekici satırları arasında.

Skoda Kodiaq’ın Sürüş Destek Sistemleri

Kodiaq, sürüş destek sistemleri açısından da ciddi bir teknolojiye sahip. Şehir içi Acil Fren özelliğini içeren Ön Asistan, Adaptif Hız Sabitleyici, Şerit Takip Asistanı, Kör Nokta Algılama özelliği ve geri manevralarda etraftaki araçları kontrol eden Arka Trafik Uyarı sistemi gibi özelliklere sahip olan otomobil, ayrıca test aracında olduğu Adaptif Dinamik Şasi Kontrolü ile de satın alınabiliyor.

Skoda Kodiaq

Skoda Kodiaq’ın Pratik Özellikleri Neler?

Kodiaq’ı bizim için çok dikkat çekici bir otomobile dönüştüren bazı pratik özelliklerden de bahsetmek istiyorum. Otomobilin ön kapı içlerinde su tahliye özellikli birer şemsiye yuvası bulunuyor ki, bu detayı daha önce bir diğer Skoda modeli olan Superb’de de görmüştük.

Depo kapağının içerisindeki buz kazıyıcı ve bagajdaki portatif el feneri gibi hayatı kolaylaştıran başka özellikler de barındıran Skoda Kodiaq’daki en dikkat çekici ve yenilikçi çözüm ise kapılarda yer alıyor. Mekanik bir düzeneğe sahip olan ve kapılar açıldığında, kapı kenarlarını korumak için ortaya çıkan plastik parçalar, dikkatsiz sürücü ve yolcular için oldukça akıllıca bir çözüm.

Kodiaq ülkemizde; manuel şanzımanla kombine edilmiş 125 beygirlik 1.4 TSI, DSG şanzımanlı 150 beygir gücünde 1.4 TSI ve 190 beygir gücünde 2.0 TDI motor seçenekleriyle sunuluyor. Otomobilin dizel versiyonu sadece 4×4 aktarma, en üst donanım paketi ve 266.900 TL’lik yüksek bir fiyat etiketiyle sunulurken, benzinli versiyonlar 113.900 TL’den başlayan etiketler taşıyor. Buradaki 4×4 aktarmalı ve DSG şanzımanlı 1.4 TSI versiyonun fiyatı ise Style donanım paketinde 161.400 TL, Prestige paketinde ise 175.900 TL olarak belirlenmiş.

Skoda Kodiaq

Kodiaq 1.4 TSI DSG 4X4, 150 bg güç ve 250 Nm tork verileri sunuyor. Sürücü dahil 1625 kg’lik bir ağırlığa sahip olan otomobil, pek performanslı hissettirmese de yeterli bir çekiş sunmayı başarıyor. Pratikte 7.5 litre seviyelerinde gerçekleşen ortalama yakıt tüketimi ise Kodiaq’ın ne çok ekonomik ne de çok savurgan bir otomobil olmadığına işaret ediyor.

Skoda Kodiaq’da opsiyonel olarak adaptif süspansiyonlar da sunuluyor. Otomobildeki sürüş modları; direksiyona, DSG şanzımana ve gaz tepkilerine etki ettiği gibi süspansiyon sertliğini de değiştiriyor. Ancak sistemin, özellikle süspansiyon ayarı anlamında Comfort ve Sport arasında sert geçişler yapmadığı ve çok küçük farklar yarattığı görülüyor. Bence Kodiaq, Sport modunda dahi çok konforlu hissettiriyor. Bir miktar daha sert bir Sport ayarı dinamizmi arttırabilirdi.

Skoda, bir SUV’nin arazi şartlarında da optimum çekiş sağlaması gerektiğini de düşünmüş olacak ki, otomobilde bir de off-road moduna yer vermiş. 30 km/s’nin altındaki hızlarda aktif olan bu mod, kar, çamur veya kum gibi yüzeylerde maksimum çekiş sunmayı amaçlıyor.

Skoda Kodiaq Çekinmeden Tavsiye Edilir

Skoda’nın ilk gerçek SUV’si pratik özellikleri, iç mekanı, donanımları ve tasarımıyla benden tam not almıştı. Buna bir de yüksek sürüş kalitesinin eklenmiş olması, Kodiaq’ı çekinmeden tavsiye edilecek bir SUV haline getiriyor.

Kaynak: Evo

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version