İçten yanmalı motorlarla yavaş yavaş vedalaşmaya başlayın. İçten yanmalı motorlar için yolun sonu bir bir geliyor. Birçok markanın peşi sıra içten yanmalı motorlara veda ettiği ve elektrikli motorlara geçiş yapmaya başladığı ortada. Öyle iddialı açıklamalar yapılıyor ki 7-8 sene içerisinde tamamen elektrikli otomobil markası olacağını söyleyen markalar bile var. İşte Skoda bu markalardan biri olacağını açıkladı.

Yavaş yavaş elektrikli ve şarj edilebilir hibrit araçlarını sunmaya başlayan markanın, yakın zamanda tamamen elektrikli araç markası olacağı ortaya çıktı.

Skoda, Elektrikli Dönüşüm Planları Yapıyor

Skoda CEO’su Thomas Schafer yaptığı açıklamalarda geleceklerinin tamamen elektrikli olacaklarını vurguladı. Markanın ileriye dönük planları içerisinde tamamen elektrikli araçlar olduğunu da buradan anladık.

Bu kapsamda ilk adımın ise 2030 yılına kadar elektrikli otomobil sayısını arttırmak olduğu söylendi. 2030 yılına kadar 3 elektrikli otomobil modeli daha sunulacak. Bu modellerin özellikleri neler olur ya da bu modellerde tasarım olarak nasıl bir değişime adım atılır onu bilemiyoruz.

Özellikle SUV sınıflarında daha fazla elektrikli model sunulması planı olduğunu düşünüyoruz. Bu dönüşümü ise artık hemen her markada göreceğiz gibi duruyor. Skoda güzel örneklerden bir tanesi.

Bunun yanında daha birçok marka başta Avrupa olmak üzere, birçok bölgede tamamen elektrikli araç sunmaya hazırlanıyor. Ortak nokta ise dönüşüm için 2030 yılının hedef gösteriliyor olması.

Daha önce de haberlerimizde markaların 2030 yılını hedef göstererek elektrikli dönüşümden söz ettiğini belirtmiştik. İçten yanmalı motorların bırakılması tabii ki güzel bir gelişme. Dileriz birçok marka bu yönde kararlarını hızlandırır. Küresel ısınma etkisini azaltma konusunda önemli adımlardan birisi.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version