Küçük araçları ile adından sıkça söz ettiren Smart, marka tarihi için önemli bir adım daha attı. Marka Smart #1 adında yeni aracını tanıttı. Tasarım açısından markanın dilini yansıtmasının yanında, elektrikli motoruyla da kendisini kanıtlayan serinin özelliklerine geçelim.

Zira bu minik canavar sunduğu özelliklerle beraber elektrikli otomobiller arasında mutlaka dikkat çeken bir model olacak.

Smart #1 Tüm Tasarım Detayları

Önce tasarım diyelim. Aracın tasarım dili çok tanıdık. Daha önce bir konsept model gelmişti. Aynı isimli gelen konsept model üzerinden bazı revizeler yapılmış diyebiliriz.

Ön kısımda herhangi bir ek ızgara alanı falan yok. Alt bölümde tampon kısmında bir havalandırma var o kadar. Farlar ise oval bir yapıda ve ortadan birleşiyor. Tam üzerinde ise smart yazısı yer alıyor.

Oldukça diz bir kaputa sahip olan Smart #1, cam tercihlerinde de çerçevesiz cam tercihinde bulunuyor ve bu da aracın görüntüsünün baştan sona değişmesini sağlıyor.

Gizli kapı kolu detayları, cam tavan ayrıntısı, arka kısımda da tek bir şerit üzerinde birleşen stop lambaları gibi artıları olan Smart #1, çok şık duruyor diyebiliriz.

Dış görüntü bir yana, aracın iç görüntüsü konusunda da önemli düzenlemeler yapılmış. Çok modern bir tasarım dili var. Konsolda sadece dev bir multimedya ekranı var ve bunun dışında sadece havalandırma ızgaraları dikkat çekiyor.

Son derece lüks döşemelerinin yanında aracın direksiyon önünde, dijital gösterge alanının da küçültülmüş bir yapıda olduğunu ekleyelim.

Tüm bu tasarım diliyle beraber seri 4.27 metre uzunluk, 2.75 metre aks mesafesi ve 1.64 metre yükseklik gibi ölçülerle beraber geliyor.

Smart #1 Teknik Özellikleri Nasıl?

Serinin tasarım yanını bırakalım ve teknik özelliklerine geçelim. Tamamen elektrikli bir motora sahip olan yeni Smart, 268 beygirlik güç değeri sunuyor. Burada tork ise biraz daha yükseltilmiş ve 343 Nm tork değeri olduğunu görüyoruz.

Araç güçlü ama hız sınırlaması var. Maksimum olarak 180 km hıza kadar çıkabiliyor. Sınırlama olmasa tabii ki daha üstleri de görebilir. Öyle bir motoru var.

Menzil değeri ise kullanıma göre değişmekle beraber maksimum düzeyde 440 km olarak açıklandı. Açıkçası ideal bir değer diyebiliriz. Özellikle şehir içi kullanımlar için.

2.seviyede otonom desteği, trafik yardımcısı, sürüş destek sistemi, hız sabitleme, şerit takibi ve kör nokta uyarı gibi son teknoloji donanımları da olan Smart #1, fiyat olarak ne seviyede olacak bilmiyoruz.

Hem Çin hem de Avrupa pazarında olacağı söylenen modelin, Avrupa pazarı fiyatının yazın açıklanmasını bekliyoruz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version