Cabrio otomobiller kullanışlılık olarak pek de işe yaramaz. Bagajları yetersizdir, kışın kullanılmaya pek uygun değillerdir… Fakat o üstünü açıp, rüzgarı hissetmenin verdiği keyfi de başka hiçbir otomobilde bulamazsınız. Smart fortwo Cabrio sürüş testiyle alternatifliğini gösteriyor.

Smart, minik şehirlisi fortwo’nun üstü açık versiyonunu üreterek, şehir içinde de cabrio otomobil kullanmanın keyfini yaşatmayı hedefliyor. Fakat cabrio bir otomobilin asıl kullanılması gereken yerler şehirler arası yollar. Sıkışık trafikte üstünüzü açmanın sizi terletmekten daha fazla bir işlevi olmayacaktır. Ama ormanlık bir yolda üstü açık bir otomobille giderken o rüzgarı hissetmenin keyfi bambaşkadır.

Smart fortwo Cabrio Sürüş Özellikleri

Smart fortwo’nun çevikliğini ve pratikliğini şehir içinde sunan başka bir otomobil olduğunu sanmıyorum. Hafif ve yumuşak direksiyonu, neredeyse kendi etrafında dönmesini sağlayacak dönme çapı ve ufak boyutlarıyla tam bir şehir otomobili. Ancak uzun yolda smart fortwo cabrio, kullanılması zor bir otomobile dönüşüyor.

Sert süspansiyon sistemi, her kasiste rahatsızlık verebiliyor. Hafif direksiyon sert virajlara uygun değil, yalıtım ise üstü kapalıyken bile motor sesini içeri fazlasıyla alırken, üstünü açtığınızda çok daha fazla kulağınızı tırmalıyor.

Renault Twingo altyapısından yükseldiği için fortwo’nun kabin kalitesi de fazla iyi değil. Sempatik görünen iç mekanda, sert plastik kaplamalar çoğunluğu oluşturuyor. Önde iki kişi için yeterli alan sunuluyor, fakat 5.0 inç büyüklüğünde bir cep telefonunu bile koyabileceğiniz bir eşya gözü bulunmuyor. Start/stop sisteminin de çok sarsıntılı çalıştığını belirtmeliyim.

Smart fortwo Cabrio Motor Özellikleri

Smart fortwo cabrio’nun kaputunun altında 999 cc’lik 71 HP güç üreten motor bulunuyor. 91 Nm tork değerine sahip üç silindirli motor şehir içinde ideal kullanım performansını sunuyor. Fakat şehir dışı kullanımı düşünüyorsanız, 900 cc’lik 90 HP’lik versiyonu almalısınız. Altı ileri twinamic isimli çift kavramalı şanzıman gücü arka tekerleklere iletiyor.

Çift kavramalı da olsa şanzımanın geçişleri oldukça sarsıntılı ve yavaş. Özellikle yokuş çıkarken şanzımanı manuel kullanıma almanız gerekebiliyor çünkü hangi vitesi seçeceği konusunda kararsız kalıp, yokuşun ortasında kalabilmenizi sağlayabilir. Arkadan itişli olduğu için de özellikle yağmurlu bir gündeyseniz kaldığınız yokuştan çıkabilmeniz pek de mümkün değil.

260 litrelik bagaj hacmi bu boyutta bir otomobil için fena rakam değil. Alçak yükleme eşiği sayesinde çantalarınızı kolayca yerleştirebiliyorsunuz. Tentenin açık olması da bagajınızın alanına negatif bir etki yapmıyor.

Smart fortwo cabrio 82.900 TL’den başlayan fiyatlarla satılıyor. Turbo versiyonu almak isterseniz ise 86.600 TL’yi gözden çıkarmanız gerekebiliyor. Safkan bir roadster deneyimi sunan Mazda MX-5’in 119.000 TL’den başlayan fiyatla satıldığını düşünürseniz, smart fortwo cabrio’nun satış olarak pek de başarılı olamayacağını tahmin etmek hiç de zor değil.

Kaynak: auto motor&sport

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version