Aslen İngiliz olan ancak yoluna Alman Daimler’in çatısı altında devam eden Smart, Forease+ isimli yeni konsept modelini 2019 Cenevre Otomobil Fuarı’na hazırlıyor. Sevimli mi sevimli bu cabrio modeli metropollerde yalnız yaşayan gençlerin ideal aracı olmaya aday.

Smart’ın Forease+’de 2012’de tanıttığı Forstars ve Fourjoy konseptlerinden esinlendiği kesin. Dış çeperinde cam bulunan LED ön farlar, tatlı arka stop lambalarıyla bu izlenime varabilmek mümkün.

Keza araçta kullanılan jantlar da sadece iyi görünmekle kalmıyor, aerodinamik olarak verimliliği en üst seviyeye çıkarıp iki şarj dolumu arasındaki mesafeyi uzatıyor.

Muhtemelen fark etmişsinizdir, konseptte ne arka ne de yan cam bulunmuyor. Ön cam ise her zamanki Smart’lardan çok daha küçük.

Tüm modeller elektrikle çalışacak

Daimler grubu bünyesindeki Smart markası, ürün gamındaki tüm içten yanmalı motora sahip modelleri köklü bir değişime uğratarak sadece elektrikten güç alacak şekilde dönüştürecek ilk otomobil üreticisi olmaya hazırlanıyor.

Ancak bu başarılması çok da zor bir şey değil, çünkü Smart’ın halihazırda sadece 2 adet modeli var. Yani Mercedes veya başka herhangi bir üreticinin bunu başarmasının Smart’tan çok daha zor olması gayet normal.

Smart Forease+ konseptini 5 Mart’ta kapılarını ziyaretçilere açacak olan 2019 Cenevre Otomobil Fuarı’nda göreceğiz. Seri üretime girip girmeyeceği, girecekse ne zaman, ne kadar ücretle müşterilerin beğenisine sunulacağı gibi detaylar da muhtemelen bu tarihten sonra netlik kazanacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version