Suzuki Swift Hibrit modeli, uzun bir bekleme süresinin sonrasında sonunda ülkemizde de satışa sunuldu. Elektrik destekli yeni nesil aracın fiyatı da açıklandı ve rakiplerle kıyaslandığı zaman biraz daha makul fiyatların sunulduğu anlaşılmış oldu.

Beklemeye değer bir araç geldiğini gösteren yeni seri, donanım seçenekleri açısından da zengin olan modellerden. Elektrikli destekli olmasının büyük bir avantaj oluşturduğu yeni Suzuki Swift için detaylara geçelim.

İlginizi Çekebilir: İkinci El Otomobil Fiyatları Düşecek mi? – Sevindiren Haber

Suzuki Swift Hibrit Özellikleri ve Fiyatı

Hibrit motor konusunda biraz farklı bir tercih yapan marka, plug-in tarzı hibrit bir motor yerine mild hibrit sistemini kullanıyor. Bu sayede büyük boyutlara sahip olan ek bir motor yerine ana motoru destekleyen bir elektrik ünitesi karşımıza çıkıyor.

Kendi kendini şarj edebilen bu hibrit sistemle beraber hem yakıt tasarrufu sağlanıyor hem de aracın gerektiği durumlarda daha fazla güç alması sağlanıyor. Suzuki Swift Hibrit için paylaşılan değerlere göre bu elektrikli ünite araca 50 Nm tork desteği sağlıyor.

Ana motor kısmında 1.2 litre K12D Dualjet motor kullanılıyor. 83 beygir güç üreten motor CVT şanzıman ile destekleniyor. Aracın yarı hibrit yapısıyla beraber yakıt kısmında da %20’lik bir tasarruf yakaladığını ekleyelim. 100 km mesafe için 4.1 litrelik yakıt tüketimi olduğu açıklandı ve verilerle de paylaşıldı.

Sadece elektrik destekli olmasına karşın Suzuki Swift Hibrit ana motorunun biraz küçük olması, performans konusunda tam istenen değerleri vermemesine neden olmuş. Paylaşılan bilgilere göre seri 100 km hıza 12.2 saniye gibi yüksek bir sürede ulaşıyor ama tabii ki araç performans serisi olmadığı için kabul edilebilir bir değer.

Suzuki Swift Hibrit Donanım Seçenekleri Açısından Bir Hayli Zengin

Aracın motor seçeneklerini bıraktığımız zaman, donanım seçenekleri konusunda da Suzuki Swift Hibrit çok iddialı bir seri. Konforu öne çıkaracak olan modelde, GLX Premium ve GL Techno paket seçenekleri ile sunulan aracın donanım açısından değerlendirildiği zaman Türkiye’nin en donanımlı hibrit modellerinden biri olduğu da söylendi.

  • 9 inçlik multimedya ekran,
  • Araç durumu hakkında her bilgiyi veren LCD yol bilgi sistemi,
  • Anahtarsız çalıştırma,
  • Kör nokta uyarı sistemleri,
  • Şerit değiştirme uyarısı,
  • Şerit takip sistemi,
  • Çift yönlü fren destek sistemi,
  • Trafik işareti tanıma gibi

gibi artıları olan modelin Türkiye pazarına giriş fiyatı da iyi. Şu an için Suzuki Swift Hibrit fiyatı 216 bin 900 TL. Tabii bu başlangıç fiyatımız.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version