Sınıfının fiyat ve donanım konularında iddialı modellerinden Suzuki  Vitara, tasarımıyla da ilgi görüyor. Vitara, köşeli hatlar ve keskin çizgilerin etkisiyle olduğundan büyükmüş gibi algılanabiliyor. 4175 mm uzunluğu ve 2500 mm’lik dingil mesafesinin sınıf standartlarında olduğunu söyleyebiliriz.

Büyük Paket: Suzuki Vitara

Otomobil köşeli çizgilerine rağmen genç ve modern görünmeyi başarırken çift renkli karoser opsiyonu da sportifliği arttırıyor. Benzer sportiflik iç mekana da taşınmış. Dairesel formdaki havalandırma ızgaralarının ve ortada yer alan analog saatin çerçevesinde kırmızı renkli halkalarla içerideki enerji arttırılmış.

Standart olarak sunulan 10,1 inçlik ekrana sahip multimedya sistemi de kalite algısını arttıran bir diğer donanım. Bu büyüklükte ve iyi çözünürlüğü olan bir ekrandan navigasyon sistemi ve geri görüş kamerası görüntülerini takip etmek iyi hissettiriyor. Sistemin uygulamalar kullanılarak geliştirilmesi de fonksiyonelliği arttırıyor.

Otomobilin iç mekanında sert plastik malzeme hakimiyeti var ve bu tercih kalite hissini azaltıyor. Ön koltuklarının çok ergonomik olduğunu söyleyemeyiz. Bu sınıfta çok daha konforlu rakipleri var.

Yeni karoseriyle ilk testini 1,6 litrelik benzinli motor, otomatik şanzıman ve 4×4 aktarma ile gerçekleştirdiğimiz Vitara’da 1,6 litre turbo dizel ve 1,4 litre turbo benzinli motor seçenekleri de bulunuyor. Test aracımız 1.4 S 4×4 AT ismiyle fiyat listesinde yer alıyor.

İlk testimizde atmosferik motorlu otomobilin yapısı gereği alt devirlerde yeteri kadar canlı olamadığını söylemiştik. 140 HP gücündeki 1,4 lt’lik turbo benzinli motorda böyle bir sorun yok. Alt devirlerden itibaren canlı olan motor akıcı bir hızlanma sağlıyor. Bunu, çok atak bir hızlanma şeklinde değil, ekonomiyi ve konforu koruyan akıcı ve sarsıntısız şekilde gerçekleştiriyor. 6,2 lt/100 km’lik ortalama test tüketimini ekonomik olarak değerlendirebiliriz. 10,3 saniyelik 0-100 km/s verisi de Vitara’nın türü için yeteri kadar hızlı olduğunu gösteriyor.

Sürüş dinamiklerine baktığımızda Suzuki Vitara’nın kolay yönlendirilebilen bir otomobil olduğunu görüyoruz. Sınıfının en dinamik süspansiyon veya direksiyon sistemlerine sahip değil. Ama bu konularda sorunsuz hissettiriyor.

Genel değerlendirmemizde Vitara’nın öne çıktığı konulardan en önemlisi istenilen fiyat karşılığında neredeyse eksiksiz bir donanım paketiyle geldiğini söylemeliyiz. Bununla birlikte otomatik şanzıman konforu, ekonomik tüketim verilerine ulaşabilme, makul hızlanma ve dört tekerlekten çekişi sağladığı sürüş güvenliği de Vitara’yı sınıfında arzu edilen otomobillerden biri yapıyor.

Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version