Tiago modeliyle elde ettiği başarının ardından yeni araç geliştirme çalışmalarına ara vermeden devam eden Tata Motors, Hindistan’da düzenlenen Auto Expo 2018 kapsamında ilk premium hatchback modelini görücüye çıkardı. Bugün düzenlenen etkinlikle 45X isimli yeni konsept tasarımı ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Tata’nın tamamen yenilenen ALFA isimli platform mimarisi üzerine inşa edilen aracın ne zaman piyasaya sürüleceği ise henüz bilinmiyor.

Tata, premium hatchback segmentinde iddialı

An itibariyle Tata’nın yeni 45X modelinin üretim bandından iniş tarihi veya teknik özellikleri netleşmiş olmasa da, tahminler arabanın 2019 yılı itibariyle Hindistan’da satışa çıkacağı yönünde. Segmentinde iddialı olan 45X’in premium hatchback pazarındaki rakipleri ise oldukça güçlü. 45X; Maruti Suzuki Baleno, Hyundai Elite i20, Honda Jazz ve Volkswagen Polo gibi birçok bilindik modelle rekabet etmek zorunda kalacak.

Öte yandan 45X. Tata’nın Impact 2.0 tasarım dilini benimsediği ilk hatchback modeli olma özelliğine de sahip. Daha önce de gün yüzüne çıkan H5X SUV konsepti, aynı tasarım felsefesiyle üretilmişti. Ayrıca 45X yükseklik, genişlik ve iç hacim bakımında aynı kulvardaki Baleno ve Elite i20 modeliyle hemen hemen ortak özelliklere sahip.

Keskin çizgileriyle dikkat çeken 45X konsepti üretim bandına girdiğinde ufak farklılıkların meydana gelmesi söz konusu olabilir. Ancak Tata’nın üst düzey yetkilileri, seri üretime girildiğinde dahi büyük ölçüde 45X’in şuanki konsept tasarımına bağlı kalmak istediklerini dile getirdi.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version