TOGG Sedan modeli için CES 2022’nin hemen öncesinde bazı paylaşımlar yapılmıştı. Araç için yeni bir teaser videosu paylaşılmış ve sedan serisinde yer alması beklenen tasarım az çok ortaya çıkmıştı.

Fakat resmi tanıtım için biraz daha beklememiz gerektiğini biliyorduk. İşte CES kapsamında yapılacak olan resmi tanıtım gerçekleştirildi. 2019 yılında gösterilen prototip versiyon üzerine ne gibi yenilikler yapıldığı da resmi olarak açıklanmış oldu.

TOGG Sedan Tasarımı Göz Doldurdu

Aracın ilk dikkat çeken tarafı kesinlikle tasarımı oldu. Yapılan iyileştirmelerle beraber tasarım SUV serisinin tasarımından bile iyi olmuş. Ön kısımda yapılacak değişikliklerle beraber farlar daha ince hale getirilmiş.

Ayrıca dijital ızgara alanı olarak gösterilen alan da kendisini gösteriyor. Bu kısımda kullanılacak olan şerit şeklinde farların da tanıtımda olduğu gibi ortaya çıktığı gözüküyor.

Tabii ki bu kısma yeni logonun yerleşimi de gerçekleştirilmiş. Tıpkı SUV modelinde olduğu gibi logonun hemen ızgaranın üst kısmında konumlandırıldığı gözüküyor.

Arka bölüme baktığımız zaman ise yine ince stop lambaları ve TOGG yazısının kullanılması da SUV serisine benzer bir yapının yer alacağını gösteriyor.

Asıl önemli kısımlardan birisi de aracın iç tasarımı. Kapılarının terse açıldığını gördüğümüz aracın iç kısımda, dev ekranlarla beraber geldiği gözükecek. Ön kısımda tam boy ekranlar kullanılacak. Sürücü bölümünden yolcu koltuğunun sona kadar uzanan ekranlar seriyi geleceğin aracı formatına taşıyor.

TOGG Sedan Teknik Özellikleri Açısından Neler Biliyoruz?

TOGG Transition Concept Smart Device adıyla gelen bu modelin üretimine daha var. Haliyle değişebilecek olan detaylar ve bölümler olacaktır. Teknik özellikler konusunda da kesin bilgileri görmek pek mümkün olmadı.

Şu an bildiğimiz aracın 400 beygir gücünde olacağı. Tek şarj ile 500 km menzile kadar gidebilecek olan TOGG Sedan, 100 km hıza sadece 4.8 saniye içerisinde ulaşabilecek deniyor.

Ayrıca aracın maksimum hızının da 180 km ile sınırlandırılacağı beklentisi var. Serinin ne zaman üretileceği noktasına gelince, bu konuda da bazı bilgiler verildi. Bu yılın sonunda SUV serisini görmeyi umut ediyoruz. Sedan modelinin ise hala net bir tarihi yok ama 2023 yılında gündeme gelmeye başlayacak gibi duruyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version