Kompakt sınıfta hibrit alternatifi en fazla olan marka Toyota. Crossoverlar arasında CH-R ile yer alan Japon üreticinin Auris modeli hem Hatchback hem de Touring Sports karoserleriyle hibrit sunuyor. Toyota Auris Hybrid Hatchback sürücülere neler vadediyor?

Auris’in hibrit sisteminde içten yanmalı motor olarak Atkinson çevrimiyle çalışan 1,8 litrelik atmosferik benzinli ünite bulunuyor. Hibrit otomobillere uygulanan vergi teşviği sayesinde 1,8 litrelik içten yanmalı motora rağmen ulaşılabilir satış fiyatı sağlanabiliyor.

Normal şartlarda 147.100 TL’den başlayacak olan Toyota Auris Hybrid Hatchback, bu sayede 102.950 TL’den alınabiliyor. Buradaki tek pürüz, 1,8 litrelik motorun yıllık MTV ödemesinin 1.827 TL seviyesinden hesaplanmasına sebep olması.

Toyota Auris Hybrid Hatchback’in Rakiplerine Göre Fiyatı Nasıl?

Otomobilin fiyatını analiz edebilmek için rakiplere bir göz atmamız gerekiyor. Hyundai’nin hibrit temsilcisi IONIQ 129.900 TL’den satılıyor. Auris Hybrid’in dizel motorlu rakipleri arasındaki Fiat Egea 1.6 M. Jet DCT 96.900 TL, VW Golf 1.6 TDI DSG 124.700 TL, Mazda3 HB Skyactiv-D 105 HP AT 115.500 TL’den ve Peugeot 308 1.6 BlueHDi 120 HP EAT6 111.800 TL’den satılıyor. Genel olarak bakıldığında fiyat konusunda hibrit rakibi Hyundai ve dizel motorlu rakiplerinin çoğundan daha cazip başlangıç fiyatı sunduğunu görüyoruz. Bu fiyat avantajının tüketimde devam edip edemeyeceğini merak ediyoruz.

Yola çıktığımızda, otomobilin sessiz çalışma karakterinin sadece içten yanmalı motorlarla ilerleyen kompakt sınıf rakiplerine göre önemli bir konfor avantajı sağladığını görüyoruz. Yakıt tüketimi testinde elde ettiğimiz 5,0 lt/100 km’lik ortalama tüketim dizel motorlulara alternatif olabilme konusunda hedefin tutturulduğunu gösteriyor.

Yol koşulları imkan verdiği sürece ve ani hızlanma talepleri olmadığında içten yanmalı motorun tüketimi iyice azalabiliyor. Rotanız müsait ise 5,0 lt/100 km ortalama tüketimin altını görme potansiyeli var.

Toyota Auris Hybrid Hatchback Hızlanma Verileri

Gelelim hızlanmaya. Hızlanma testindeki 12,0 saniyelik 0-100 km/a verisi ve esneklik verileri turbo dizel motorlu rakiplerinin ve Hyundai IONIQ’in gerisinde kalmasına yol açıyor. Auris Hybrid performans odaklı bir hibrit otomobil değil.

Genel değerlendirdiğimizde Auris Hybrid Hatchback modeli ekonomik tüketim verileri sağlayabilen, hibrit sistem sayesinde sessiz ve pürüzsüz sürüş sunabilen modern teknoloji ürünü.

Hızlanma önceliği olmayanlar için Auris Hybrid iyi bir alternatif.

Kaynak: Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version