Pick-up'lar son dönemde eskisinden daha fazla tercih edilmeye başladı. SUV'a yaklaşan konfor ve performans özellikleri artık bu tipteki otomobilleri her alanda kullanılabilir hale getirdi diyebiliriz.

Arazi özelliklerinin her zaman ön planda olduğu markaların başında gelen Toyota, Pick-up alanındaki varlığını Hilux ile 1968 yılından beri sürdürüyor. Hilux'un öne çıkan özellikleri arasında, güvenilir ve çetin arazi şartlarındaki güçlü yapısı geliyor. Ondan bir SUV konforunu beklemek tabii ki doğru olmaz. Fakat düz bir asfalt üzerinde motoru biraz gürültülü olsa da, sessiz sürüşü başarılı. Asfaltın bozulmaya başladığı zeminlerde içerideki sarsıntının da arttığını söylemeliyiz. Özellikle arka koltuklarda oturanlar için bu durum biraz daha zor. Çünkü süspansiyonlar bu bozuklukları arkada daha fazla hissettiriyor. Yanal tutuş özellikleri konusunda çok başarılı bir grafik çizmeyi başaramayan Hilux, gövde kontrolünü doğru bir şekilde sağlıyor. Fakat girdiğiniz virajlarda dikkatinizi maksimum seviyede tutmanızda fayda var.

Direksiyon tepkisi ağır olan Hilux'un oturma pozisyonu konusunda da ciddi eksiklikleri olduğu merceğimize takılıyor. Bu canavarın bütün hüneri, zeminin yumuşamasıyla ve çamur sesinin etrafta yankılanmasıyla başlıyor. Son dönemde arazi taşıtlarında olmayan mekanik arazi vitesi, otomatik şanzıman kolunun hemen yanında yer alıyor. Bu vitesin konumunu sadece 4H'ye dahi almanız bile birçok engeli aşmanız için yeterli olacak.

3.0 lt'lik 171 bg gücündeki motor 360 Nm'lik tork değerine sahip ve bu gücü en iyi arazi şartlarında hissediyorsunuz. Daha zorlu şartlar için sunulan 4L ağır arazi konumu sayesinde kıyamet kopmadıkça çoğu zorluğu aşabilirsiniz. Bu konumda 3.0 lt'lik turbo dizel ünitenin sesi de lastiklerin sıradışı tutunması gibi kükremeye başlıyor.

Gün sonunda Hilux için şunu söyleyebiliriz. Evet, ondan daha konforlu ve kaliteli iç mekâna sahip birçok alternatif olduğu doğru. Ama arazi özellikleri göz önünde bulundurulduğunda Hilux'un ezici bir üstünlüğü olduğu da yadsınamaz bir gerçek.

Elegant donanım seviyesiyle birlikte tek bir versiyon olarak ülkemize ithal edilen Hilux'un 97 bin 660 TL'lik bir fiyat etiketi bulunuyor. Bu fiyat içinde USB, Bluetooth, Toyota Touch 2 gibi teknolojik yenilikler de yer alıyor. Hilux ile şehir içinde yaklaşık olarak 600 km'nin üzerinde yol kat ettik. Test süresince ortalama yakıt tüketim değeri 9.0lt/100km dolaylarındaydı. Bu bağlamda yakıt tüketimi konusunda ise çok tutumlu olduğunu söyleyemeyeceğiz.

Kaynak: Autocar

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version