Toyota Hilux‘un fiyat listesinde artık sadece 2,4 litrelik turbo dizel motor bulunmuyor. 4×4 aktarma ve otomatik şanzımanlı 2.4L ile ilk kez buluşuyoruz.

Toyota’nın ünlü pikap modeli Hilux, 1968 yılından beri yollarda. Yeni neslinde güçlü ve modern bir tasarım sunan araç 31 mm yaklaşma ve 21 derecelik uzaklaşma açılarıyla arazi görevlerine uygun yapıda.

Toyota Hilux Çok Daha Güçlü

Donanıma göre tasarımı zenginleşen Hilux, test aracımızdaki olduğu gibi, Hi-Cruiser donanımında tampon önündeki eklentisiyle daha güçlü görünüyor. Arka yükleme alanı kapağı ve takla barları da hem estetik bir görünüm hem de daha fazla güven veriyor.

Hilux’un içerisine geçtiğimizde de modern tasarımın devam ettiğini görüyoruz. Dokunmatik multimedya ekranı konumu gereği kullanışlı bir donanım. Konsoldaki diğer kontrol düğmeleri ise modern tasarımın aksine iri tasarımlarıyla sürücünün elinin altında. Estetik görünmeyen düğmelerin fonksiyonelliği arttıran yapıda olduğunu söylemeliyiz.

Toyota Hilux Motor ve Hızlanma Özellikleri

Bizim için yeni olan ise fiyat listesinde tek başına yer alan 2,4 litrelik turbo dizel motor.

Daha önce de sunulan 2,4 litrelik motorda 4×4 aktarma ile otomatik şanzıman alınamıyordu. 4×4 ve otomatik şanzıman istendiğinde 2,8 lt’lik motora yönelmek gerekiyordu. Şimdi ise 2,4 litre dizel motor, 4×4 aktarma ve 6 ileri vitesli otomatik şanzıman bir arada.

Önceki testimizde 2,8 litrelik motorun güçlü yapısından bahsetmiştik. 2,4 litre olan ise 150HP güç ve 400 Nm’lik maksimum torkuyla, 2,8’e göre 27 HP daha zayıf ve 50 Nm daha az tork üretiyor. Üstelik 2,8 litrelik motorla 2155 kg boş ağırlık verisi açıklanırken 2,4’te 2180 kg ağırlık verisi bulunuyor.

Sonuç olarak 0-100 km/s hızlanmada fabrika verilerine göre 0,8 saniye, test verilerinde 0,9 saniye daha yavaş olan 2,4 esneklik ölçümlerinde de daha yavaş olduğunu gösterdi.

Hızlanmada 2,8’e göre daha sakin olan 2,4’ün sağladığı 9,0 lt/100 km’lik ortalama test tüketimi ise daha ekonomik olduğunu gösteriyor.

Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version