Tam 70 yıllık bir geçmişe sahip olan Toyota Land Cruiser 70 serisi, 70.yılına özel olan bir modelle güncellendi. Sınırlı bölgede satılacağı söylenen özel versiyon araç, seriyi sevenler için değerlendirilecek modellerden biri olacak.

Mini tasarım değişiklikleri ve özel versiyon artılarıyla kendisini gösteren aracın, teknik açıdan da önemli güzellikleri bulunuyor. Peki bu özel versiyonda aslında ne gördük? Toyota Land Cruiser 70 serisi yeniden mi canlandı?

Toyota Land Cruiser 70 Serisi 70.yıl Özel Versiyon Özellikleri

Dünya çapında 10 milyonun üzerinde satış elde eden serinin, bu özel versiyonunda da en gelişmiş model olan GXL serisi temel alınıyor. 3 farklı renk seçeneğinin olduğu özel versiyonda Sany Taupe, Fransız Vanilya, Merlot Kırmızısı renk seçeneği sunulmakta.

Ön kısımda yeni bir ızgara ile değiştirilen ve ızgara üzerinde de marka yazısını öne çıkaran araç, yeni lastik tasarımı ve jant tasarımıyla geliyor.

LED teknolojili yeni gündüz farları ve sis farlarıyla da donatılmış olan aracın, her yerinde 70.yıla özel bir seri olduğunu belirten detaylar bulunuyor. İç tasarımda bu detayları sonuna kadar görüyoruz. Hilux serisinde de yer alan deri direksiyon, yeni deri döşemeler, ahşap görüntülü kaplamalar ve yeni vites dizilimi de iç kısımda dikkat çeken bölümlerden.

Orta kısımda herhangi bir ek multimedya ekranı kullanmayan aracın, güvenlik açısından da yenilendiğini ekleyelim. Bu özel versiyonda hava yastığı sayısı artış gösteriyor. Artık sadece kabinde yer alan hava yastığı yok. 5 hava yastığı bulunmakta.

Motor kısmında ise çok büyük bir değişim dikkat çekmiyor. 4.5 litrelik turbo dizel V8 motorla devam eden araç 202 beygir gücüyle geliyor. Ayrıca 430 Nm tork değeri ve 5 ileri manuel şanzıman artılarını da unutmayalım.

Tüm bu özelliklerle beraber Toyota Land Cruiser 70 serisi 70.yıl özel modelinin fiyatı ise 57 bin dolar olarak açıklandı. Aracın Eylül ayında satışa çıkması bekleniyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version