Renault, baştan sonra üretim değişikliklerine ve strateji değişikliklerine gitmeye başladı. Markanın tek bir odak noktası var o da tamamen elektrikli araçlar üretmek. Tamamen elektrikli olacak olan modelleri üreterek emisyon değerlerini sıfırlamak isteyen markanın, bu alanda en çok güvendiği araçlardan birisi de Renault ZOE modeli olmuştu.

Avrupa’da en çok satan elektrikli modeller arasında yer alan ve fiyatı da uygun bulunan seri, bir nevi markanın dönüşüm serisi olmuş oldu. Fakat öğrendik ki artık bu seri için de sona gelmiş bulunuyoruz. Renault seriyi değiştirecek ve yeni bir modelle yoluna devam edecek.

Renault ZOE Yerine Hangi Model Gelecek?

Elektrikli otomobiller açısından eskimeye yüz tutmaya başlayan bir platform kullanan ZOE, birkaç sene daha üretilmeye devam edecek. Aracın 2024 yılında son bulacağı ve seriye veda edileceği açıklandı. Renault Group CEO’su Luca de Meo açıklamalarında, 2024 yılından sonra ZOE modeline veda edileceğini ama bunun yerine yine tamamen elektrikli Renault 5 ve 4 serilerinin geleceğini söyledi.

Asıl sıkıntı burada platform gibi gözüküyor. Biraz daha fazla özelleştirme imkanı sunan ve son teknolojileri de yakından takip etmeyi sağlayan yeni modüle platformlara geçilecek. Bu da hem araç üretiminin hızlanması hem de biraz daha modernleşmesi demek olacak.

Yeni platforma geçiş yapılması, hem daha iyi araçların gelmesini sağlayacak hem de üretim maliyetlerinde bir düşüş sağlayacak. Bu adımla beraber bir dönem ikonik modeller olan 5 ve 4 serisi için de geri dönüş olmuş olacak. Tabii ki çok satan Zoe modelinin terk edilmesi nasıl karşılanır işte orasını bilmek zor.

Daha uzun bir süre var. 2024 yılına kadar aracın şekil değiştirmesi de yeni kasalarının duyurulması da beklenebilir.  

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version