Autoshow 2021 çok hızlı başladı. Birçok marka bir bir yeni modellerin Türkiye satışları için açıklamalar yayınladı. Bu markalardan biri olan Hyundai, merakla beklediğimiz 2021 Hyundai Kona Electric için satış fiyatını da açıkladı.

Aracın satış fiyatı dışında versiyon seçenekleri konusunda da açıklamalar yapıldı. Peki bu serinin ülkemizde boy göstereceği versiyonları hangisi olacak? Araç ne kadar fiyatla satışa çıkacak?

2021 Hyundai Kona Electric Türkiye Fiyatı

Aracın lansman özel fiyatlarıyla boy gösterdiğini belirterek detaylara geçelim. Birinci paket Electric Progressive 100 kW paketi oldu. Bu paket için iyi haber şu ki bir alt ÖTV dilimi içerisinde kaldı. Bu paket için açıklanan fiyat ise 487.000 TL oldu. Bu referans model olarak gösterilebilir.

Bir üst pakette ise Progressive 150 kw modeli yer alıyor. Ama bu model için kötü haberler var çünkü ÖTV üst limitini aştığından bir sonraki dilime geçiş yapmış durumda. Fiyatı da haliyle ciddi derecede farklı. Bu modelin fiyatı 734.000 TL olarak açıklanmış durumda.

Peki bu ili versiyon arasında nasıl farklar söz konusu? Motor konusunda hangi model daha iyi? Buna da bakalım.

2021 Hyundai Kona Electric Motor Farkları

Referans model olarak gelen seride 136 beygirlik bir elektrikli motor yer alıyor. 100 kW olarak geçen bu pakette, 395 Nm tork değeri olduğunu görüyoruz. 9.9 saniye gibi bir 100 km hızlanması söz konusu. Referans modelde yer alan batarya ise 39.2 kWh.

Diğer modelde ise 204 beygirlik bir elektrikli motor yer alıyor. Pil kapasitesi de daha yüksek olan araç 64 kWh bataryaya sahip. Aracın 100 km hızlanma süresi 7.6 saniye olurken, tork değeri ise değişmiyor.

2021 Hyundai Kona Electric Türkiye fiyatı ve versiyon seçenekleri bu şekilde. İlerleyen zamanlarda araç için daha fazla detay vereceğimiz paylaşımlar olacak.  

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version