Takvimler 1994 yılını gösterirken Japonya’dan bir otomobil arazi araçlarının avantajlarını, kompakt station ve hatchback otomobillerin faydalarıyla buluşturuyordu.

Toyota RAV4 yollara çıktığında büyük ilgi görmüş ve sonrasında pek çok modele ilham vermişti.

Trend Belirleyici Toyota RAV4

25 yıla uzanan öyküde 9 milyondan fazla RAV4 bantlardan indi. Şimdi sırada beşinci nesil var.

Tasarım anlamında selefinden daha ciddi ve sert görünen bir otomobil haline gelen yeni RAV4, Toyota’nın TNGA adını verdiği platformu kullanıyor.

C-HR ve yeni Corolla bu platformun diğer mahsulleri olarak dikkat çekiyor. Yeni platformun otomobile ağırlık ve boyut kullanımı konusunda avantajlar sunduğu vurgulanırken hibrit versiyonlarda bataryaların selefinden farklı olarak bagajın altından arka koltuğun altına taşınması kullanışlılığı ve yükleme hacmini arttırıyor.

Kokpitte estetik kaygılardan ziyade kolay anlaşılır olmak ön planda tutulmuş. Bu arada artan malzeme kalitesi ve daha özenli işçilik de kendini belli ediyor.

Hibrit versiyonlarda Atkinson çevrimine göre çalışan 2,5 lt’lik benzinli motor başrolde.

Önden çekişli hibrit 218 HP, 4×4 hibrit versiyonsa 222 HP gücünde.

Motorun güç dağılımı konforlu ve olgun bir etki bırakıyor. Ancak hibrit motora özel CVT şanzıman ani gaz yüklenmelerinde motorun sesinin yüksek çıkmasına neden oluyor.

Otomobilin yürüyen aksamında konfor ön planda tutulmuş. Hızlı girilen virajlarda ön tekerlekleri üzerinde yumuşak bir biçimde kayan yeni RAV4’te bu durum rahatsızlık yaratmazken otomobilin gövde salınımı bir hayli belirgin.

Direksiyon bir önceki nesille karşılaştırıldığında çok daha direkt ve net çalışıyor.

Sonuç

Yeni nesildeki gelişim gerçekten etkileyici. Konfor ve yaşam alanlarında sağlanan gelişim iyi bir his verirken hibrit sistem de belirgin biçimde iyileştirilmiş.

Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version