Kompakt SUV’lar ülkemizde o kadar beğeni toplamaya başladı ki, otomobil üreticileri bu sınıftaki potansiyel nedeniyle ürün gamlarına birbiri ardına yeni modeller eklemeye başladı. Her ne kadar Toyota RAV4 20 yıldır hayatımızda olsa da son dönemdeki hibrit motor atağına destek vermek adına, Toyota bu modeli de hibrit hale getirdi. Toyota RAV4 Hybrid sürüş testi verilerine bakalım:

Toyota RAV4 Hybrid Sürüş Testi’nde Bakan Bir Daha Bakıyor!

RAV4 tasarım anlamında özellikle ön yüzünde ailedeki bireyleri hatırlatıyor. Önceki nesilde dikdörtgen ve geriye doğru uzanan far yapısı yerini LED gündüz farlarıyla desteklenmiş daha keskin tasarıma sahip farlara bırakmış. Tek parça ve geniş ızgara yapısıysa inceltilerek, krom bir çizgi ile ikiye ayrılmış.

Tampon altında gövdeden farklı renkte konumlandırılmış siyah ayrıntılar, tekerlek kemerlerine de uzanarak bütünlük sağlıyor. Aslında bu detaylar aracın hafif arazi yapısını daha çok desteklemiş. 5 kollu jantlar dikkat çekici görünse de kalın yanaklı lastikler otomobilin sportif karakterini yansıtamamış. 3 boyutlu logosu ve abartılı olmayan krom detaylar da ön tarafı çok başarılı bir şekilde süslüyor.

Arka bölümde ise çok fazla bir değişim yaşanmamış. Arkada Hybrid logosu en çok dikkati çeken bölüm olurken genel olarak tasarım abartıdan uzak ancak dikkat çekmeyi başarıyor.

Aracın geneli tasarım anlamında oldukça iddialı. Özellikle yolda çok fazla görülmediğinden ötürü RAV4, yolda ilerlerken pek çok bakışı üstüne çekmeyi başarıyor.

Toyota RAV4 iç mekanında Corolla modeliyle benzer çizgilere sahip. Her ne kadar malzeme kalitesi ve işçilik başarılı olsa da konsolun genel görünümünün RAV4’den çok daha uygun fiyatlı modellerle fazlaca benzeşmesi bu aracı satın alanları memnun etmeyecektir. Orta konsolda 7 inçlik Toyota Touch Pro navigasyon yer alıyor.

İç mekanı incelemeye devam ettiğimizde genişlik, ferahlık ve konfor ön plana çıkan diğer detaylar arasında yer alıyor. Önde ve arkada oturan yolculara sunulan hacim tatminkar seviyede. Geniş iç hacminin yanı sıra modelde 501 litrelik bagaj alanı bulunuyor. Arka koltukları tamamen yatırıldığında ise 1633 litrelik bir bagaj hacmine ulaşıyor. Bu değer başarılı ve bagajın yükleme eşiği düşük olduğu için kullanışlı.

Tek Motorla Alınabiliyor

Toyota RAV4 ülkemize sadece hibrit motorla ithal ediliyor. Araçta 2.5 litrelik benzinli motor kullanılırken 155 HP güç ve 206 Nm tork elde ediliyor. 1690 kg ağırlığındaki RAV4, 0-100 km/s hızlanmasını 8.3 saniyede tamamlarken maksimum 180 km/s hıza ulaşabiliyor. Fabrika verilerine göre karma tüketim değeri ise 100 km’de 5.1 litre olarak belirlenmiş. Bizim karma parkurlarda kullandığımız RAV4 yakıt tüketimi olarak 6.1 litrelik bir değer gösterdi ki bu sonuç oldukça etkileyici.

4×4 çekiş sistemi sayesinde de hafif arazide sorunsuz ilerleyebilen RAV4, kendini arazide daha iyi hissediyor. Direksiyon sisteminin çalışması arazide çok iyi olmasına karşılık asfalt üzerinde biraz tepkisiz kalıyor. Yaşanan gecikmeler nedeniyle de performanslı kullanımlarda keyif biraz törpüleniyor. Buna karşılık normal şehir içi kullanımlarda en ufak bir olumsuzluk hissetmiyorsunuz.

RAV4 oldukça sessiz bir model. Ses ve yalıtım konusunda oldukça başarılı olan aracın yüksek süratlerde iç mekana yansıttığı gürültü de fazla değil. Yumuşak karakterli süspansiyonlar size konforlu bir sürüş vaat ediyor.

Toyota RAV4 Hybrid Fiyatı Ne Kadar?

Toyota RAV4 Hybrid sürüş testi sonuçları bu şekilde. ÖTV desteği ve güncel kampanya ile 179.850 TL’den başlayan fiyat etiketine sahip olan RAV4, üst versiyonlarda fiyat etiketini 224.900 TL’ye yükseltiyor. Eğer ÖTV desteği ve kampanya olmasaydı aracın fiyatı 346.000 TL olacaktı ki işte o zaman bu aracı yollarda görme şansımız sanırım hiç olmayacaktı.

Kaynak: Otostil

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version