Toyota hibrit modelleriyle en zengin markalardan biri. Küçük sınıftaki temsilcisi Yaris’te de hibrit seçeneği bulunuyor.

Yaris’in Y biçimindeki LED gündüz farları otomobilin modern görünmesini sağlıyor. Test aracımızın X-Trend donanımı, çift renkli gövde, özel mavi rengi ve kokpitte de bu renge uyumlu detaylara sahip.

Yaris hibridin motor kaputu altında 1,5 lt 74 HP’lik benzinli atmosferik ve 45 kW’lik elektrikli üniteler birlikte kullanılıyor.

Otomobilin 0-100 km/s hızlanma test verisi 12,7 saniye. Bu veri Yaris Hybrid’in hızlanma konusunda çok iddialı olmadığını gösteriyor. Ancak 0-50 km/s hızlanmasının 4,0 saniye olması özellikle şehir içihız ortalamaları çerçevesinde yeteri kadar atik olabildiğini gösteriyor.

İçten yanmalı motorun atmosferik çalışma karakteri alt devirlerde hantal bir yapı sağlıyor. Elektrikli motor alt devirlerdeki, özellikle ilk kalkış anındaki zayıflığı azaltıyor. Kalkış ve düşük hızlarda araç elektrikli motor ile hareket ediyor. Daha fazla güce ihtiyaç duyulduğunda içten yanmalı motor devreye giriyor. Normal seyir halinde ise elektrikli motor ve içten yanmalı motor en ekonomik tüketimi sağlayacak şekilde dengeli bir çalışma tarzına bürünüyor.

Şanzıman görevini planet dişli sistemli ünite, Yaris Hybrid’te e-CVT ismiyle üstleniyor. Kademesiz çalışan şanzıman bu sayede konforu koruyor. Vites geçişinde gecikme ve sarsıntı yaşanmıyor.

Yaris Hybrid, küçük sınıf bir şehir otomobilinden beklenildiği gibi rahat yönlendirilebilen yumuşak bir direksiyon sistemine sahip.

Park ve manevralarda avantaj sağlayan bu özellik ani şerit hissizlik yaşatabiliyor. Süspansiyon sistemi dikey darbeleri kabine yansıtmayarak beklenen yeterli konforu sunabiliyor. Karoser salınımlarını kontrol altında tutabilen yapısıyla da güven veriyor.

Toyota Yaris Hybrid X-Trend Tercih Edilmeli mi?

Sonuç olarak Yaris Hybrid, benzinli motorun sessiz çalışma karakteri, elektrikli motorun sağladığı ve kademesiz şanzımanın konfor avantajını sunabiliyor.

Elektrikli motorun şehir kullanımındaki ihtiyaçlar için yeterli ataklığı ve 5,0 litrelik ortalama test tüketimiyle de Yaris Hybrid vaat ettiklerini sunabiliyor.

Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version