Triger kayışı denilen parça motorda oldukça önemli bir görevi olan bir materyaldir. Belirli zaman aralıklarında değiştirilmesi gerekmektedir. Yenilenmemesi ihmal edilmesi ve kopması durumunda motorda ciddi maliyetli hasarlara sebep olabilen kritik bir parçadır.

Triger Kayışı Nedir?

Araç açısından hayli önemli bir parça olduğu için sağlam vede uzun ömürlü olması gerekmektedir. Ayrıca zamanlama işlemi yaptığı için kayma yapmaması gerekir. Bu sebeple dişli bir şekilde genellikle kauçuk ve çekil tel kumaş kuşak olarak kompozit bir şekilde üretilir. Ayrıca kevlar, aramid ve ve karbon fiber gibi özel de sağlam malzemelerin kullanıldığı özel kayışlarda yapılmaktadır. Araca bağlı olmakla beraber genellikle 60.000km-100.000km arasında değişmesi gereken bu parçanın zincirli olanlarıda mevcuttur vede değişim gerektirmez.

Triger Kayışı Ne İşe Yarar?

Triger kayışı krank milinden aldığı hareketi ekzantrik mili ve millerine iletip supapların açılıp kapanmasını sağlan bir malzemedir. Ayrıca araç modeline bağlı olarak motor soğutma sisteminin ve sıvısının döngüsünü sağlayan pompayı da hareket ettirir. Fakat bu hareket aktarımı rastgele bir şekilde gerçekleşmez. kayış takılmadan önce krank mili, ekzantrik dişlileri vede kayış dişlisinin bütün çentikleri bir hizaya getirilir. Yanlış montaj yapılması durumunda supaplar yanlış zamanlarda açılıp kapanır. Buna bağlı olarak da motorun hasar görme ihtimali artış gösterir.

Triger Kayışı Koparsa Ne Olur?

Önce bir patırtı olur ardından motor durur.
Supap zamanlaması bozulur.
Zamanlaması bozulan supaplar kapalı olması gerekirken açık kalır.
Açık supaplara pistonlar çarpar.
Pistonların çarpması sonucu supaplar eğilir.
Pistonlar da supapların çarpmasıyla hasar görür.
Silindir kapağı ve yanma odalarında ise kopan ve çarpan parçalardan dolayı zedelenmeler olur.
Supap ve pistonların alakalı olduğu tüm parçalarda kasmadan kaynaklı zorlanmalar meydana gelir.
Zarar gören tüm parçaların değişmesi ve/veya işlem görmesi gerekir.
Kısacası motorun rektefiye işlemi (revizyon) görmesi gerekir.

Share.

1 Yorum

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version