Volkswagen grubu araçlarda kullanılan TSI motor teknolojisi ve çalışma prensibi nedir? TSI (Turbo supercharger injection), küçük hacimli motora turbo ve kompresörün eklenmesiyle oluşmuş bir teknoloji. İlk kalkıştan itibaren turbo devreye girene kadar kompresör yardımıyla turbo nun devreye girme süresi kompresör yardımıyla ortadan kalkmış oluyor.

Ekonomik ve Güçlü

VW TSI motoru Golf ve Jetta ile yapılmış olan 300.000 km test sonuçlarını araçların piyasaya çıktığı dönemde kamuoyuna sunarak TSI teknolojisinin güvenli ve teknik olarak kusursuz olduğunu bizlere kanıtlamıştır.

Ülkemizde satışları konusunda pek çok endişe duyulan TSI motorlu araçlar tahminlerin oldukça üstünde rağbet gördüler. Bu satışların sebebine gelecek olursak bunların en baştaki sebebi motor hacminin küçük oluşudur.  1.4 lt bir motordan hemen hemen bir V6 motor gücü almak ve düşük vergi dilimine tabi olup, 1,6 lt bir motordan bile daha az yakıt ihtiyacı duymaktadır. Bunun yanında TSI motorların, çevreye verdiği zarar aynı hacme ve güce sahip motorlara oranla yarı yarıya daha azdır.

Ekonomik Ömrü Ne Kadardır?

Volkswagen, hem kompresör hem de turbo ile kullanılmasını mümkün kılan TSI motorunu ilk kez 2005 yılında Frankurt Otomobil Fuarı’nda tanıttı. Günümüzde bu motordan vazgeçerek sadece turbo beslemeye sahip motorlara yöneldi. Volkswagen, bu motoru kullanıcılara sunmadan önce yüz binlerce kilometre süren testler gerçekleştirdi. Bu testler sonucu motor, dayanıklılığını ispatlayınca seri üretime geçildi. TSI motorlar güçlü, kaliteli ve uzun ömürlü olacak şekilde üretilmiştir. Fakat periyodik bakımlar ve kullanıcı dikkati motorun ve aracın ömrünü oldukça etkilemektedir.

Bundan dolayı her ne kadar dayanıklı olursa olsun aracınızın bakımları ve sizin kullanımınız aracınızın ve motorunuzun ömrünü belirleyen ana etkenler olacaklardır.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version