Japonya menşeli otomobil üreticisi Honda, performans odaklı Civic Type R‘ın küçük kardeşi Small RS Concept modelini tanıttı. Şirketin Asya Pasifik AR-GE ekibi tarafından geliştirilen araç ilk kez Endonezya Uluslararası Otomobil Fuarı 2018 kapsamında görücüye çıkarıldı.

Gerek dış görünüşü, gerekse teknik performans özellikleriyle Civic Type R’ın minyatür versiyonu gibi duran araç hakkında konuşan Honda Prospect Motor yöneticisi Takehiro Watanabe, “Honda Small RS Concept modeli benimsediğimiz inovasyon arzusunu ve Honda’nın sportif ruhunu yansıtıyor. Küçük bir sportif aracın nasıl gözükmesi gerektiğini sorgulayarak bu konsepti tasarladık” dedi.

Small RS Concept modelinin ön ızgarası, Type R’a kıyasla daha büyük gözüküyor. Arka bagaj kapağının üstünde konumlandırılan spoyler araca sportif bir görünüm katarken, kaportaya hakim olan turuncu renk de bu görünümü pekiştiriyor. Kapı kollarında siyah rengin tercih edilmesi ise güzel bir kontrast oluşturmuş.

Modelin birçok parçasında RS etiketine rastlayabilmek de mümkün. Egzoz çıkışının etrafındaki krom kaplama, bal peteği şeklini andıran arka tampon ve piyano siyahı renkli yan lipler ise cabası.

Küçük araç arayışındakiler için ideal

Honda’nın bu aracı geliştirme sebebi ise gayet mantıklı. Civic Si ve Civic Type R modelleri gerçekten muhteşem modeller, ancak çok büyükler. Üstelik her yeni modelde araçlar daha da büyümeye devam ediyor. Small RS Concept ile hedeflenen, daha küçük bir performans odaklı model arayışındaki müşteriler.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version