Taze fikirlere öncülük yapan retro konsept serisine devam ediyoruz. İşte unutulmayan retro konsept otomobiller…

Unutulmayan Retro Konsept Otomobiller

INFINITI PROTOTYPE 9

Sadece 18 yaşında olan bir marka için 40’lı yıllara ait bir konsept yapmak zor bir iştir ama Infiniti bunu Project 9 ile gerçekleştirdi.

Elle şekillendirilen çelik, Nissan Leaf’ın güç ünitesini sarıyordu. Ne yazık ki 40’lı yıllara ait tarza sahip elektrikli iki koltuklu yarış aracı segmenti oldukça dar…

FORD 021C

Bir sonraki konsept aracınızın tasarımının, Madonna’nın videosuna şezlong yağan biri tarafından gerçekleştirilmesini ister misiniz?

Bunlar 90’lardan sonraydı. Ford’dan J Mays, Marc Newson’u alarak 2000’li yıllar için bir araç yaptırdı. George Jetson’ın komşusuna yakışacak türden bir araç. Dolayısıyla son derece modern görünüyordu.

FORD GT

60’lı yıllara ait Ford GT40, Le Mans kazandı ve oldukça önemli başarılar elde etti. Bu konuda avantajları vardı.

2002’de çıkan ve burada gördüğünüz konsept dahil bir dizi konsept yaptılar. Onu 2004’te üretim versiyonu ve bu yıl daha vahşi bir araç izledi.

LAND ROVER DC100

Bu 2011 konsepti diğer araçlar gibi Retro değil. O zaman 63 yaşında olması gereken aracın doğal varisinin yansıması olarak tasarlandı.

Elbette Defender’in yerini almak otomotiv dünyasındaki en zor işlerden biri. Ama şimdiden geç kaldı.

NISSAN IDX

370Z’nin yaklaşıma sahip araç, Nissan’dan satın alması uygun bir spor otomobildi.

Datsun 510’dan ilham alan IDx concept, ilk kez 2013’te Tokyo’da sergilendi ve çok ses getirdi. Ama finansal zorluklar ona engel oldu.

Kaynak: Car

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version