Formula 1 arabalarından daha hızlı olan ve ismini ABD’de sıklıkla görülen F5 kasırgalarından alan yeni Hennessey Venom modeli, Cenevre Otomobil Fuarı‘nın en dikkat çeken araçları arasında yer aldı.

Safkan gücü ve radikal tasarımıyla göz doldurmayı başaran modelden toplamda 24 adet üretildi. Ancak modele olan rağbet o kadar yüksek ki, Hennessey şimdiden her biri 1.6 milyon dolara satılan arabaların yarısını satmayı başardı bile.

Yalnızca yüksek hızlı özel araba modelleri üreten Hennessey’in son işçiliği olan Venom F5’te çift turbolu V8 motor kullanılıyor. Bu motorun sahip olduğu 1,600 beygirlik güç kapasitesi sayesinde F5’in hızı saatte 485 kilometreye çıkabiliyor.

Aston Martin’in modelinden daha hafif

Karbon fiber monokok gövdesi alüminyum ile kaplanan Venom F5, bu sayede emsallerine göre daha hafif olmayı da başarıyor. Yalnızca bin 360 kilogram gelen araba 10 saniyeden az bir süre içinde 300 km/s hıza ulaşabiliyor. Bu yönüyle Venom F5 geçtiğimiz hafta Cenevre’de tanıtılan Aston Martin Valkyrie AMR Pro‘dan daha hafif.

Hız rekorunu kıracak!

485 km/s’lik hıza ulaşacağı iddia edilen Venom F5, bu yönüyle bugüne dek üretilen en hızlı araba modellerinden birisi olabilir. Bugatti ve Koenigsegg de hızlı araba modelleri üreten diğer markalardan, ancak hiçbiri 485 km/s hıza ulaşmayı başaramamıştı. Hatta ikilinin geliştirdiği en hızlı model en fazla 457 km/s hız yapabiliyordu. 

Eğer iddia edildiği gibi F5 485 km/s hıza çıkabilirse dünyanın en hızlı arabası olma ünvanını da taşıyabilecek.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version