Volkswagen Amarok, nesil değiştirmeden yeni motor güncellemeleriyle adından söz ettirmeyi başarıyor. Tasarım ve donanımlarıyla pikap yeteneklerine şehirli özelliklerini başarıyla ekleyen Amarok, Aventura donanımıyla sunulan 258 HP’lik 3.0 V6 motoruyla şehrin dominant pikaplarından olmaya aday.

Güç Atağı: Volkswagen Amarok Aventura 3.0 V6 TDI

Daha önce test konuğumuz olan, aynı donanım ve 3.0 V6 224 HP’lik versiyonunu “etkileyici” bulmuştuk. Şimdi karşımızdaki 258 HP’lik Amarok’un V6 dizel motoru 1250 d/d ile 3250 d/d arasında 580 Nm tork üretiyor.

Daha düşük devirde daha geniş bir aralığında daha fazla tork sunan 258 HP’lik Amarok heyecan uyandırıyor.

Alt devirlerden itibaren çok dinamik olan motorun şanzıman ve 4×4 aktarma ile olan ilişkisi de çok başarılı.

Gücün çok akıcı ve kesintisiz bir şekilde yola aktarıldığı hissediliyor. Adeta sportif bir SUV gibi hızlanan Amarok’un 8,0 saniyelik 0-100 km/s test verisi de 2261 kg’lik aracın performansını gözler önüne seriyor.

Pikap sınıfında olduğu için doğal olarak yerden yüksek tasarlanmış ve dolayısıyla da ağırlık merkezi de epey yukarıda. Aksi halde motor, şanzıman ve aktarma hissiyle dinamik bir SUV içerisinde olduğumuzu rahatlıkla söyleyebilirdik.

Doğrusal hızlanmadaki sportiflik başarısını bu sebeple viraj ve dönüşlere taşıyamıyor. Arka süspansiyonun makas tipi olması konfor ve yol tutuş konularında Amarok’un pikap sınıfında olduğunu unutturmasa da hala sınıfının en iyilerinden biri.

Yumuşak ve kolay yönlendirme sunan direksiyonu dar alanlarda bile manevrada avantaj sağlıyor. Yüksek hız ve dönüşlerde ise sınıfının üst seviyesinde bir geri bildirim ve netlik sağladığını söyleyebiliriz.

Genel değerlendirmede Amarok’un daha yeni nesil rakipleri olmasına rağmen, güçlü motoru, dengesi iyi ayarlanan şanzıman ve aktarmasıyla hala sınıfının en fonksiyonel ve etkileyici seçeneklerinden biri olarak yoluna devam ettiğini söylemek mümkün.

Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version