Volkswagen‘in hafif ticari aracı Caddy, fiyat listesinde 2,0 litre dizel, 1,0 litre benzinli ve 1,4 litre benzinli motor seçenekleriyle satılıyor.

Keyfi Ticari: VW Caddy

Hafif ticari araçlarda genellikle maliyet sebebiyle dizel motorlar ve manuel şanzıman tercih ediliyor. Bu sefer karşımızda 1.4 TSI motor ve DSG şanzımanlı VW Caddy var.

Caddy, tasarımıyla sınıfının sade görünen modellerinden biri. Aracın far ve ön panjurunda VW markasının güncel tasarım felsefesine uygun hatlar kullanılmış. Hafif ticari araçlarda gerekli olan geniş yükleme alanı ihtiyacına göre karoser zarif çizgilerle şekillenmiş. Geniş cam yüzeylerle de ferahlık ve ergonomi arttırılmış.

Güçlü Ergonomik Özellikler

Caddy’nin içinde de ergonomik kusur bulmak zor. Düğme yerleşimleri derli toplu. Gösterge grubu rahat izlenebiliyor.

VW Golf’te gördüğümüz direksiyon simidi Caddy’nin de ergonomisini güçlendiren bir tercih. Direksiyon simidinin ergonomisi kadar sistemin yönlendirme konusunda başarılı olduğunu söyleyebiliriz.

Sürücünün isteklerinde gecikme yaşatmadan yanıt veren direksiyon sistemi yüksek hızlarda güven verirken, park ve manevralarda yeterince konforlu hissettiriyor.

Süspansiyon sisteminde de benzer bir yapı var. Yüksek karoser tipine rağmen karoser salınımları kontrol altında tutulmuş. Süspansiyon genel yapısı bu sınıf için konforu destekliyor. Bununla birlikte hız tümseklerinde veya bozuk zeminde arka süspansiyonun biraz sert yapıda olduğu ve sesli çalıştığı fark ediliyor.

1.4 TSI motor, sessiz çalışma karakteriyle hafif ticarilerde görmeye alışmadığımız bir tecrübe yaşatıyor. Çift ıslak kavramalı, 7 ileri vitesli otomatik şanzıman DSG ile birlikte akıcı, sessiz ve sarsıntısız bir sürüş tecrübesi sunan Caddy, ticari araçtan çok binek otomobil hissi yaşatıyor.

10,9 saniyelik 0-100 km/s fabrika verisine yakın bir değer olan 11,4 saniyelik test sonucunun da makul olduğunu söyleyebiliriz. Yakıt tüketimi konusunda da 7,0 lt/100 km’lik ortalama tüketim bir dizel motor ekonomisi sunamasa da kabul edilebilir seviyede.

Sonuç olarak 1.4 TSI motor ve DSG şanzımanlı Caddy, birçok hafif ticari araçta olmayan sürüş keyfini, makul hızlanma ve tüketim dengesiyle sunuyor.

Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version