Dördüncü nesliyle karşımıza çıkan Volkswagen Caddy, yeni nesil Volkswagen genlerini taşıyor. Otomobile baktığımızda artık şehir hayatına daha fazla yakışan, hafif ticariden çok binek otomobil gibi hissettiren modern bir tasarım görüyoruz.

Ticariden Fazlası: Volkswagen Caddy Alltrack

Volkswagen Caddy, selefine göre daha büyük farlar ve daha büyük ön ızgara ile Volkswagen’in binek modellerini andıran bir yüze sahip olmuş. Arkasına geçtiğimizde de modern çizgilerin devam ettiğini görüyoruz. Koyu renkli stoplarla otomobile sportiflik kazandırılmış.

Arka tasarımda Caravelle ile benzer, sert çizgiler ve ütü izleri kullanıldığı görülüyor. Alltrack isimli donanıma sahip olan test aracımız, gümüş renkli yan aynalar ve tavan raylarıyla diğer donanımlardan ayrılabiliyor. Kapı eşiğinde de benzer renkte bir çıta bulunuyor. Yine bu donanıma özel olan çamurluklardaki siyah kaplamalarla daha geniş görünmesi sağlanarak Caddy’e sportiflik kazandırılmış. Ön tampon altındaki gri renkli koruma da Alltrack ile geliyor.

Volkswagen Caddy kullanıcılarının otomobilleriyle haftanın her günü vakit geçirdiğini düşünen Volkswagen tasarımcıları fonksiyonelliği geliştirme yolunda ilerlemiş. Sürgülü arka kapılardan araç içerisine ulaşmak oldukça kolay bir şekilde gerçekleşiyor. Yükleme konusunda da esneklik sağlayan sürgülü arka kapılardan sağ arka kapının camı da sürgülü olarak açılabiliyor. İç mekandaki yaşam alanı oldukça cömert. Arka koltukların yatırılmasıyla yükleme alanında esneklik sağlanıyor.

Ön konsolda da binek otomobillere benzer tasarım kullanılmış. İç mekandaki düğmelerin tasarımı gözü yormuyor. Düğme konumlarının kolay ulaşılabilir olmasına da özen gösterilmiş. Sert plastik malzemelerle donatılan kabinde yine de kalite algısı yüksek tutulabilmiş. Tavandan, kapı altlarına kadar birçok noktada bulunan küçük eşya gözleri, hafif ticari araç müşterilerinin ihtiyaçları için düşünülmüş.

İç mekanda da Alltrack donanımının izleri görülüyor. Koltuklarda logolar bulunurken krom paketi ve alüminyum pedal grubu da bu donanımla geliyor. Alltrack, 5 inçlik dokunmatik renkli ekranla geliyor. 6,33 inçlik ekran sadece Exclusive donanımında bulunuyor.

Caddy’nin fiyat listesinde benzinli motor olarak 1.0 TSI 102 HP manuel yer alıyor. 2.0 TDI 102 HP’lik dizel motor ise manuel ve DSG otomatik seçeneklerine sahip. Test aracımız da 6 ileri vitesli, çift ıslak kavramalı DSG ile geldi. Şanzımanın vites geçişleri sarsıntısız ve akıcı şekilde gerçekleşiyor.

Vites geçişlerinde aceleci değil. Bunda motorun da yapısı etkili oluyor. Değişken geometrili turbo destekli 102 HP’lik motor büyük silindir hacmine rağmen düşük gücüyle atak olamayacağını kağıt üzerinde bile belli ediyor.

VW Caddy Hızlanma Verileri

Fabrika verilerine göre 0-100 km/s hızlanması 13,0 saniye. Test ölçümlerinde de 13,8 saniye verisini elde ettik. Fren testlerinde ortaya çıkan 44 metrelik sonuç ise oldukça yüksek.

Yola çıktığımızda da ilk kalkış anından, yüksek hızlara ulaşma süresine kadar Caddy hep sakin şekilde hızlandı. Araç sollamalarda ihtiyaç duyulan ataklıkta DSG’nın hızlı ve yerinde vites geçişlerine rağmen ağırkanlı hızlanma yapısı değişmiyor. 6.0 lt/ 100 km’lik ortalama test tüketimiyse otomobilin ne kadar ekonomik olabileceğini gösterdi.

Otomobilin ses yalıtımının zayıf olduğu özellikle şehirler arası yol koşullarında fark ediliyor. Yol ve rüzgar sesi kabin içerisinde hissediliyor. Süspansiyonların genel olarak gergin bir yapıda olduğunu söyleyebiliriz. Bu gerginlik konfordan çok ödün vermezken, yol tutuş konusundaysa neredeyse binek otomobil çevikliği sağlamış. Ön ve arka süspansiyon sisteminde viraj denge çubukları bulunan Caddy’nin arka süspansiyon sisteminde torsiyon tipi bağlantılar kullanılıyor. Manevralarda yeterli yumuşaklığı sağlayan ve hız arttıkça sertleşen direksiyon sistemi binek otomobillerden farklı hissettirmiyor.

Sonuç

Genel olarak Caddy 2.0 TDI DSG Alltrack’in tatminkar bir hafif ticari araç seçeneği olduğunu, yakıt ekonomisi ve ergonomi beklentilerini karşıladığını söyleyebiliriz.

Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version