Volkswagen tarafından sunulan yeni nesil araçlara sürekli yeni modeller ekleniyor. Markanın elektrikli araç dönüşümü noktasında sunulan ID.4 modeli de bu araçlardan biri olmuştu. Artık satışlarına başlanan araç için şimdi de özel bir versiyon ortaya çıktı. Volkswagen ID. Xtreme adıyla duyurulan yeni araç, bir özel versiyon olarak da tanımlanabilecek bir araç diyebiliriz.

Bir nevi serinin arazi şartlarına uygun bir hale getirildiği özel bir araç ile karşı karşıyayız. Sadece görsel olarak değil aracın teknik olarak da değişim geçirdiğini söylemek lazım.

Volkswagen ID. Xtreme Nasıl Özelliklerle Geliyor?

Yine ID.4 GTx versiyonuna dayanan yeni araç, beygir konusunda çok daha iyi bir model. Serinin motorunda beygir gücünün 385 beygire kadar çıktığını görüyoruz.

Bu da demek oluyor ki 90 beygire kadar bir artış sağlanmış. Arazi odaklı olan bu özel versiyonun lastikleri de daha geniş. 18 inçlik arazi tekerlerinin kullanıldığı seri, zorlu arazi şartlarında da sıkı bir sürüş ortaya koyabiliyor.

Yazılımsal olarak da güçlendirilmiş olan aracın, tasarım kısmında da belli özelleştirmeleri ve belli noktalarda da güçlendirmeleri olduğunu görüyoruz.

Araca eklenen alüminyum alt kapak, aracı biraz daha korunaklı bir hale getirirken, üst kısma yerleştirilen ek LED aydınlatma ise serinin arazi şartlarında daha iyi bir ışıklandırma sunmasını sağlıyor.

Henüz Volkswagen ID. Xtreme modeli için seri üretim düşünülmediğini de ekleyelim. Bu özel versiyonun şimdilik gerçekten özel bir versiyon olarak kaldığını göreceğiz.

İlerleyen dönemde seri üretim gelir mi belli değil. Marka açık açık şu an için sadece tek model üzerinde çalıştıklarını ve bu özel versiyonu seri üretime çıkarmayacaklarını duyurdu. Yine de aracın çok şık durduğunu ve tam bir arazi canavarını yansıttığını da ekleyelim.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version