2014 yılının bitmesine az bir zaman kala da makyajlı Scirocco Türkiye'de satışa sunuldu. Kendi adıma yeni Scirocco'nun sadece tasarımında değil altyapısında da değişikler bekliyordum. 2008 yılından bu yana aynı alt yapıyı kullandığı Golf, beşinci, altıncı ve yedinci neslini tanıtmış ve artık MQB adı verilen nefis bir platform kullanmaya başlamışken Scirocco bu kadarla yetinmemeliydi. Fakat umduğumuz gibi olmadı ve Volkswagen bize yeni adı altında makyajlı Scirocco'yu sundu.

Scirocco aıtık Golf GTi'ı andıran yeni bir ön tampona sahip. Tampondaki havalandırmalar ve radyatör ızgarası ise petek desenli olarak tercih edilmiş. On farlara yerleştirilen LED gündüz farları Scirocco'nun bakışlarını değiştirmiş. Arka kısımda ise yenilenen stop'lar ve arka tampon altına yerleştirilen difüzör ile Scirocco'nun dış tasarımındaki yenilenme sona ermiş.

Kabinde ise altı düzleştirilmiş direksiyon ve ön konsolun ortasında yer alan göstergeler yeni. Kabinle ilgili şikayet edilebilecek önemli noktalardan biri ise zaman zaman rahatsız edici olabilen yol gürültüsü.

Kaputun altında ise uzun zamandır tanıdığımız aşırı beslemeli 1.4 lt'lik motor bulunuyor. 5800 d/dak'da 160 bg güç üreten bu motorun maksimum torku ise 1750-4500 d/dak aralığında 240 Nm. Yedi ileri DSG şanzıman ile kombine edilen motor Scirocco'ya oldukça iyi bir performans sağlıyor. Kulağa hoş gelen egzoz sesinin eşlik ettiği sürüş sırasında eğer sol ayağınıza hakim olabilirseniz tüketim de 8.0 lt/100 km'nin altına inebiliyor. Fakat şanzımanı "S" moduna getirir ve kulağa hafifçe gelen egzoz patlamalarını da duymak isterseniz tüketim kolayca yükselebiliyor.

Scirocco'nun sürüşünde ise belirgin bir iyileşme bulunmuyor. Direksiyon hissi yeterli ve yönlendirme konusunda sürücüsünü memnun ediyor. Zorlandığında önden kayan otomobil, ayağınızı gaz pedalından biraz kaldırdığınız zaman çizgisine kolaylıkla dönebiliyor. Orta sertlikteki süspansiyon böyle bir otomobili kullanmaya tercih edenler memnun edecektir. DSG şanzıman başarısından ise söz etmeye gerek bile yok. Direksiyonun arkasındaki kulakçıklarla da şanzımanı manuel kullanmak sürücüye daha fazla zevk veriyor.

Başlangıç fiyatı 74 bin 160 TL olan Scirocco'nun bizim kullandığımız 1.4 lt 160 bg DSG'li modelin fiyatı ise 85 bin 160 TL olarak açıklanıyor. Fiyatı sunduğu donanımlar ve başarılı sürüş özellikleri ile Volkswagen Scirocco uzun bir süre daha yollarda en çok göreceğimiz otomobillerden biri olacak diye bir öngörüde bulunmak hiç de yanlış olmaz.

Kaynak: Autocar

Galeri











Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version