Alman üreticinin ilk küçük sınıf crossover modeli olan Volkswagen T-Cross, Volkswagen’in MQB 0 platformu üzerinde geliştirildi.

Daha önce konsept olarak tanıtılan T-Cross, VW’nin tasarım çizgilerini taşıyor ama kendine ait bir görünüme sahip.

Volkswagen T-Cross Yollara Heyecan Katacak

Kardeşi Polo’dan yaklaşık 5 cm daha uzun olan T-Cross’un uzunluğu 4,11 metre. Aracın 2,56 metre olan dingil mesafesi sayesinde ise kabine 5 kişinin rahatlıkla sığabildiği belirtiliyor.

T-Cross’un içi VW’nin geleneksel iç mekan tasarım dilini taşıyor. İç mekanda göze çarpan büyük multimedya ekranı ve dijital göstergeler opsiyon listesinde.

Aracın arka koltukları 14 cm’ye kadar ileri-geri kaydırılarak bagaj hacmi 385 litreden 455 litreye kadar çıkartılıyor.

Ayrıca kısmen ya da tamamen yatırılabilen arka koltuklarla bagaj hacmi 1281 litreye kadar artıyor. Güvenlik sistemleriyle iddialı olan T-Cross’ta yaya algılama sistemi ve şehir içi acil fren destek özelliği yer alıyor.

Ayrıca şerit takip yardımcısı, yokuş kalkış yardımcısı, şerit değiştirme asistanı ve proaktif yolcu koruma sistemi isteğe bağlı olarak yer alıyor. Bu araçta yorgunluk tespit sistemi, adaptif hız sabitleyici ve paralel park asistanı seçenekleri bulunuyor.

T-Cross’ta 3 silindirli 95 HP veya 115 HP gücünde 1.0 TSI ile 150 HP’lik 4 silindirli 1.5 TSI benzinli motor seçenekleri var.

T-Cross’ta ayrıca, 95 HP gücünde 1.6 TDI dizel motor seçeneği de bulunuyor. 95 HP’lik T-Cross 1.0 TSI hariç diğer modellerinde 7 ileri vitesli DSG otomatik şanzıman seçeneği var.

Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version